Tonsofrock-2024-heavymetalno-500x80

Gouge "Beyond Death"

av rune stordahl

Gouge   Album CoverSelskap: Hells Headbangers

Release: 24.03.2015

Gouge gjør kort prosess med sin stygge og små-thrasha death metal. 12 spor, 30 minutter, ferdig arbeid. Låtene varer i gjennomsnitt to minutt og tretti sekund, og da er det hands on, no bullshit-riffing herfra og til helvete som gjelder. Duoen virker ekstremt sjangerbevisst, men ikke på en anstrengt eller tilgjort måte. De har fått debuten sin til å låte som en glemt juvel fra 88-89, så det er tydelig at de er inne i genren med hud og hår.

Soundet har en umiskjennelig eim av 80-talls death metal og grindcore ved seg, og det er helt klart der sjela til bandet ligger, men likevel er det elementer ved Beyond Deaths sjangerestetikk som plasserer skiva i dagens utgivelsesmylder, tidsmessig sett. Det gir dem et preg av autentisitet, samtidig som de har noe nytt og friskt ved seg.

For å holde det kort: skiva jævlig bra og jeg digger at de stopper ei låt når de føler seg ferdig med den, enten den varer i halvannet eller fem minutt. Og jeg er veldig fornøyd med at skiva varer 30 minutt. For Beyond Death er det helt optimal spilletid. Det er godt mulig at jeg burde vær mer generøs med sluttkarakteren, for denne har blitt spilt mye den siste måneden og vinyl skal definitivt handles inn.

Gouge@Facebook

Om jeg får lov til å komme med en kritisk innvendig, så har de altså kreert et av de kuleste halvtime-riffene i en odd taktart noensinne (en variasjon på et av hovedriffene i låta Devil's Debt), men de forsaker altså det partiet etter bare to stusselige repetisjoner! Riffmisbruk av episke dimensjoner og jeg er i harnisk av å bare tenke på det. På den positive pirkesiden syns jeg det er skamtøft når bassen kjører litt alternative løp og ikke bare planker gitaren slavisk, som f.eks i Malady Macabre, så det hadde jeg gjerne hørt litt mer av.

Trenger du band- og albumreferanser for å være helt sikker på at Beyond Death er verdt tid og penger, vil jeg påstå at skiva er perfekt for deg hvis du nikker anerkjennende til Repulsion, Merciless, Possessed, Terrorizer og Abominations of Desolation-skiva til Morbid Angel.

8/10

Tracklist:

  1. Wretched Passion
  2. Breath of the Reaper
  3. I Smell of Rotten Death
  4. Blood Feast
  5. Putrefaction
  6. Butcher Attack
  7. Morbid Curse
  8. Malady Macabre
  9. Uncontrollable Madness
  10. Chaos and Horror
  11. Devil's Debt
  12. Beyond Death