Rockman Hm 2024 500x80 Tonsofrock-2024-heavymetalno-500x80

Vald Heks "Forest Witch"

av yngve

Vald Heks Album 24Selskap: Private

Release: 19.04.24

En merkelig utgivelse, annerledes. 

Vald Heks@Linktree

Det er et band som låter ganske særegent, litt skeivt, litt organisk, litt progga, litt skog.  Jeg har tidligere vært innom bandet, tilbake i 2021, og nå nylig, i form av en artikkel rundt dette slippet. Les mer HER .

Det er i og for seg spennende, for låtene er ikke nødvendigvis så like. Jeg likte en, litt lunken til neste, elsket en annen. Og slik gikk det seg til, helt til jeg begynte å skjønne litt hvor de ville. Med inspirasjoner som Oranssi Pazuzu, Rush, Tool, Mastodon, Led Zeppelin, All Them Witches og Planet Of Zeus, er det allikevel ikke lett å gjette hva du får. 

Jeg får sterke vibber til Mastodon og litt Motörhead på en låt som To Serve Man. Denne er kløktig, for vokalen er egentlig ikke så bra, men det fungerer så fett fordi den er slik den er. Og jeg synes den vokste godt på meg. Så fortsetter utgivelsen å spre vingene, fra progressive strømmer til en lang og fet, og variert, End Of Sky.

Ja, det er en vokal tidvis bare en mor kan elske, men den brukes veldig bra, og når man kommer forbi den første følelsen, våkner muligens dette litt til liv. Musikken rager bra, og det låter fett siden de jobber med livefeel i studio.

Halvskeivt, mørkt, progressivt, røffe kanter, men et band og en utgivelse man kommer innpå om man jobber litt. 

6/10

Tracklist:

  1. Asleep At The Witch
  2. Your lood
  3. Forest Witch
  4. Chantraine
  5. To Serve Man
  6. End Of Sky