Rockman Hm 2024 500x80 Tonsofrock-2024-heavymetalno-500x80

Night King "Inferno"

av yngve

Night King 24 (2)Selskap: Private

Release: 26.04.24

Flott hardrock/metal fra nattens konger.

Night King@Facebook

Denne skiva har gått MYE, litt fordi jeg måtte jobbe mye med den, men også fordi jeg hele tiden glemte at releasedato var godt fram i tid, og jeg er vant til å hele tiden jobbe i bakspeilet :). Så den ble lyttet på, og så måtte jeg prioritere noe annet som skulle ut. Men nå følte jeg at de sikkert 50 rundene har ført meg til en bra konklusjon. 

Og dette er bra! Mange vil nok synes det er litt å gå på, men om man lytter mye vil låtene og vokalen åpenbare seg. Stemmen er melodiøs, men med et snev av heshet, og kan av og til minne om Harnell og lignende. Ikke på de lyse, men det er absolutt likheter med denne formen for vokalister. Og når Thomas drar på, er det aldri helt gjennom, kanskje hadde jeg ønsket det her og der, men det er samtidig en veldig sterk leveranse det han gjør her på Inferno.

Låtene er tuftet på klisjeer, men ikke på kopiering. Dette er genuine låter som er arrangert og framført bra, og framføres bra. Det er bittesmå greier som gjør at det ikke blir 100%, noen toner her og der, men det er så lite at det ikke tar noe bort fra den totale opplevelsen. 

Hardrocken, som beveger seg tidvis opp mot metal, er midtempo i stor grad, det er gjort plass til roligere saker, flere låter biter godt fra seg, men det er behersket. Tittelkuttet og Do Or Die er eksempler på hva jeg mener, det er ikke så høyt tempo, men samtidig dytter man mye foran seg.

Et godt album synes jeg, noe smårusk som jeg var innom, men etter så mange runder og hvor jeg fortsatt synes flere av låtene er sterke og holder seg, må jeg gi cred til gøtta. Night King ligger stilmessig plassert i et litt uvanlig terreng (litt der norske Wail er, bare at de er mer huggen på energi og detaljer) der riffbasert og midtempo hardrock/metal ala Dokken og kanskje litt neoklassisk metal gjør seg gjeldende. Mørk hardrock med denne 70-tallsvibben greit sydd inn i sømmene. 

7,5/10

Tracklist:

 1. Ouvertyre
 2. Inferno
 3. Night King
 4. Crimson Rain
 5. I Will Stand
 6. The Casting Of Bones
 7. Magic Star
 8. Fall From Grace
 9. Nosferatu
 10. Do Or Die
 11. Crusader