Tonsofrock-2024-heavymetalno-500x80

Scanner "The Cosmic Race"

av yngve

Scanner 24Selskap: Rock Of Angels Records

Release: 12.01.24

Tysk powermetal, funker det i 2024?

Scanner@www

Bandet husker man j, et par lper står vel i hylla fortsatt, og vi snakker power, men ikke nødvendigvis såååå power som mange tenker på. Det var en del thrash- og Us-metal-smak på det Scanner ga ut, og på mange måter var de vel med på å legge grunnlaget for slik sjangeren ble. Skivene som ofte og rettmessig blir omtalt som klassiske hos Scanner kom på tampen av 80-tallet, så på en måte var de litt uvanlige den gang.

Skiva er et konseptalbum, vil du lese mer om det, står det mye info i DENNE artikkelen.

I dag er det bare gitarist Alex igjen fra den originale besetningen, og leser man seg opp har de hatt utrolig mange medlemmer innom i årenes løp. Til den grad at jeg synes det har blitt et helt annet band. Men det er små likheter med det klassiske uttrykket, selv om hovednerven her på det nye kanskje låter mer ett av mange heller enn noe spesielt. Enkelte koringer kan minne om Helloween og Blind Guardian kanskje, som var band som var aktive før og etter dette, og litt i samme gate. 

The Cosmic Race ga meg dessverre lite, det birker å være et slipp som forsvinner i mengden. Men det er gøy å høre oppskriften som trekker lytteren tilbake til en tid når det ikke var så populært å dra på med slik metal. Men igjen, det meste her går inn det andre og ut det ene. Flinke folk, bevares, men i 2024 tror jeg kanskje de forsvinner i jungelen av nye band og gamle band som dette, som kommer sammen og legger igjen en siste krampetrekning. 

Skiva er bra produsert, det er mye energi, det er flere hint til denne tidlige powerbølgen, derfor vil jeg gjette på at de slår greit an hos mange der ute, men ikke så mye her. En låt som Face The Fight legges fram som en der den tidvis litt svake vokalen er tydelig, og hvor viktige koringene og de melodiske refrengene er i slik musikk. 

Det er noe lugging i framføringen, om jeg ikke er helt på jordet, men det er for min del null problem da jeg heller hører folka spille enn at alt er prosessert til perfeksjon. 

6/10 (svak)

Tracklist:

  1. The Earth Song
  2. Face the Fight
  3. Warriors of the Light
  4. Dance of the Dead
  5. Scanner's Law
  6. A New Horizon
  7. Farewell to the Sun
  8. Space Battalion
  9. The Last and First in Line