Karmøygeddon 24 Tonsofrock-2024-heavymetalno-500x80

Ghost Iris "Anecdotes..."

av yngve

OriginalFull tittel: "Anecdotes Of Science And Soul"

Selskap: Prime Collective

Release: 23.02.15

Metal type Tessarect og Periphery, teknikk, melodi, moderne.

Introen forklarer mye, og om du skal like dette fordrer det nok at du er litt inne i denne progressive metalcoren som (ikke nødvendigvis) florer. De bruker alle virkemidler som kjennetegner sjangeren; de leker seg med vekselvis ren, litt emo vokal, og en hard utgave, de spiller bra, er tekniske og framstår som svært dyktige. Alt kommer altså på om du har sansen for slikt. 

Ghost Iris@Facebook

Jeg plages ikke av å hegne med noen slike skiver, men kjenner at det ikke er helt meg, og jeg tror kanskje dette er myntet på og verdsettes av en litt yngre garde enn meg. Det er et moderne uttrykk, og det er litt metal i tiden,Ghost Iris har nok sitt publikum. 

Bra lyd, ganske så bra innsats og en skive som ikke står tilbake for storparten av det jeg har hørt av slik metal. Helt i toppen er de ikke, og jeg tror nok, som i de fleste sjangere, toppsjiktet befolkes av et knippe band, og at i etasjen under det florerer med kopier. Det er vanskelig for meg å si hvor Ghost Iris hører hjemme, da jeg ikke er svært inne i denne formen for metal, men jeg hører jo at det er bra og at det absolutt bør kunne tilfredsstille de som er fans av sjangeren.

6/10

Tracklist:

  1. Dreamless State
  2. Influx
  3. Phalanx
  4. Immaculate
  5. Dream Catching A Nightmare
  6. Magenta Pt. 1: Perfect Symbiosis
  7. Magenta Pt. 2: Astral Projection 
  8. Parallel Passage
  9. Euphoric State
  10. Everlasting Bliss