Politisk debatt

av yngve

Uansett hvor du står politisk, kan Black Debbaths nye singel og video underholde. Om du ikke er fanatisk da :).

'Dum Dum Minister' har vært ute litt, og du har kanskje allerede sett den? Her er et presseskriv fra Amber Promo, pluss videoen selvsagt. Vi tar musikken først:

Presseskriv: "Sjelden har man fått bedre drahjelp i forbindelse med en lansering! Morna Jens! I en tid der man formelig bombarderes med tåpeligheter, passer det som hånd i hanske å slippe ovennevnte låt. Sjelden har man truffet tidens streng bedre med tidens plekter! Snakk om å ta pulsen på sin samtid! BÆM! Debbath gjør det igjen! Nok en gang kaller de en spade for en padde. Og gjøk for gjøk.

Hva handler så Dum dum minister om? Er den kun et banalt forsøk på å henge ut enkeltpersoner og enkelt-ministre. Rakke ned på våre folkevalgte? Å drite ut, i stedet for å komme med konstruktive ordspill? Å kritisere kun for kritikkens skyld? Være obsternasige og beske? Sjikanøse? Usaklige? Onde? Vemmelige?

Jaaa!!! Selvfølgelig. Alt det der.

Men også noe mer. Tittelen tjener som en metafor for politiske strømninger og tendenser, i Norge så vel som Europa (hallo Sverige!!). En dreining mot det golde, kalde landskapet østenfor Høyre, nemlig Mordor. Landet der ingenting kan gro. Der det kun bor orker og uruk hai’er. Fremmedfryktens og egoismens land. Der alle kjører Segway og butikkene er søndagsåpne. Der posene er dyre. Og tiggerne få.

Mon om Black Debbath klarer å mane frem ei lita skvett med refleksjon på veien ned med skuta?! Klarer de å få brakt dumskapens ring inn i Dommedagsberget for å få den destruert, eller klarer Sauron Jensen å få tak i den, smelte den om og deretter herske kynisk over landet i all overskuelig fremtid? Er slaget alt tapt? Hæ?

Videoen til låta er laget av selveste Flu Hartberg, og er et grafisk mesterverk. Ved hjelp av blant annet filmtriks og en nennsom, svakt antydende fortellerstil, får han frem budskapet i låta på helt greit vis."

Promo Image