Tonsofrock-2024-heavymetalno-500x80

Nattmann "Et Jordsmonn Av Døde"

av steinar selstø

Nattmann 24Selskap: Private

Release: 18.01.23

Dette er tredje EP fra Nattmann på godt under et år. Låtene hadde helt sikkert funket godt som en fullengder, for det later til å være en åpenbar rød tråd musikalsk og tematisk, men bandet har altså valgt en annen utgivelsesstrategi.

Nattmann@Facebook

Dersom du har hørt og likt de to foregående EP-ene, kan denne blindt sjekkes ut. Man blir altså ikke tatt på senga av verken låter, tematikk eller produksjon. Det handler fortsatt om black metal-inspirert metal. Det hele er tungt og mørkt. Dersom man er fan av røffe og rufsete uttrykk, kan man glemme Nattmann. Dette låter garantert for pyntelig for enkelte. For drevent, sagt litt flåsete. Liker man snarere produksjoner som yter detaljene rettferdighet samtidig som den er kraftfull og krystallklar, da kan man gjerne sjekke denne saken. 

Låtmessig kan jeg vel ikke si at dette føles verken bedre eller svakere enn sist. I likhet med lyden. Mer av det samme. Bandet er definitivt i stand til å mekke tøffe riff, og låtene er innholdsrike nok til ikke å bli kjedelige. Detaljer i det rytmiske fundamentet etter rundt 2 minutter i midtempo Trollkvinne vitner om denne evnen til å vri litt her og der for å skape variasjon. Giftmorderske krydres med kvinnelig snakkevokal. Keyboard supplerer metalen fint. Tempoet og intensiteten i materialet er variert, med nevnte Giftmorderske som det trege alibiet.

Det er fortsatt ikke slik at jeg blir bergtatt av det Nattmann driver med, men de driver bra, det er det null tvil om.

7/10

Tracklist:

  1. Trollkvinne
  2. Giftmorderske
  3. Skafottsalme
  4. Helvedesfrygt