Kilanerin%20ut%20240720

Black Mass "Warlust"

av steinar selstø

Black Mass 19Selskap: Iron Shield

Release: 15.02.19

Amerikanske Black Mass leverer sin andre fullengder med denne saken. Bandet vil nok forbli i undergrunnen, men de fortjener utvilsomt oppmerksomhet. 

Thrashen de pøser på med er ganske røff, med vekt på ganske. Man er skitnere enn den klassiske amerikanske varianten, men samtidig er man langt fra så sinte og ekstreme som Deathhammer og deres like. Vibber av Audiopain og svenske Insane fornemmes av gitararbeidet, men Black Mass er også et par hakk snillere enn de gutta. Totalen bør kunne favne ganske vidt innen spekteret av thrashfans. 

Black Mass@Facebook

Produksjonen må ta deler av ansvaret for at man framstår slik. Den er klar og lydbildet er veldig åpent med alt tilgjengelig. I tillegg er ikke vokalen ekstrem. Det tok litt tid før det hele satt lydmessig og førstelåta sitter fortsatt ikke skikkelig. Produksjonen er ikke blant skivas plussider. 

Styrken er den gode variasjonen fra låt til låt. Basisen er riffbasert og melodi er ikke et fremtredende element. Gutta er gode på å legge inn fete overganger og å skru sammen låtene til velfungerende helheter. Det er mye heftig gitararbeid og rytmeseksjonen byr på mye kult. Det veksles hyppig mellom uptempo og midtempo partier. Refrengene er ofte catchy. I tillegg dukker det opp litt krydder, som den episke Interlude, som føles veldig riktig. Resultatet er en skive som aldri blir kjedelig.

Helt inn i himmelen vokser likevel ikke dette treet. Sammenliknet med de beste, for eksempel nevnte Insane, skorter det litt på riffkvalitet. Dessuten mangler også denne fandenivoldske energien og attityden som gjør en lytter yr og vill etter mer. Det hele blir liksom litt for kontrollert og snilt. Produksjonen må ta sin del av skylden for akkurat dette. 

7/10

Tracklist:

  1. Intro
  2. Warlust
  3. Programmable Life Forms
  4. High Priest in Black
  5. Graveyard Rock
  6. Interlude
  7. Hellhounds
  8. Bible Stomp
  9. Virgin Sacrifice
  10. Fueled by Drugs

(Epilepsiadvarsel)