Black Goat "Magia posthuma ..."

av steinar selstø

Black Goat 18Full tittel: ""Magia posthuma: The Inmost Darkness - Second Phenomenon"

Selskap: Iron, Blood And Death Corp.

Release: 20.11.18

Dette russiske bandet kjører på med en basis i überundergrunnsstil. Har man sans for black metal av gammel årgang og med søramerikansk smak, med en stor dose krydrende elementer blandet inn i miksen, kan det hende dette faller i smak. 

Black Goat@Facebook

Det åpner med en tominutters cinematisk innledning, og fokuset er dermed rettet mot atmosfære fra første sekund. Black Goat/Omen Perditions dundrer så på med monoton, enkel, røff og riffbasert black metal før låta går over i andre del, som skiller seg markant fra den første. Den rå black metalen er byttet ut med mørk ambient, og jeg antar denne delen av låta er skapt av Corona Barathri, ikke Black Goat. Overgangen er helt grei og djevelsk dyster ambient passer ypperlig som supplement. Slutten av låta er atter igjen infernalsk og kompromissløs black metal. I utgangspunktet er skiva repetitiv, men innslag ala midtpartiet her bryter opp og tilfører en variasjon som løfter totalen. Den påfølgende selvtitulerte låta er lenge en helt neddempet låt basert på gitar og bakgrunnssynth før rå black metal overtar og den avsluttes med ytterligere bruk av sakral synth. Med andre ord, det er mange krydrende innslag på skiva. Det stopper nemlig ikke med disse.

De typiske black metal-partiene er på ingen måte spesielle. Lydbildet er pokker så rått og det lukter demoopptak i nedslitt kjeller lang vei. Lik det eller hat det. At man har fanget en vill råskap og brutalitet, er hevet over enhver tvil. Lydbildet er samtidig nokså distinkt. Duoen har tydeligvis ikke ønsket å koke sammen alt i en grøt der man må leite etter detaljer. Dette handler om riff, patronbelter og bøtter med fandenivoldskhet. Pluss mye krydder …

6/10

Tracklist:

  1. Ascension Of Golden Lilith
  2. Black Goat/Omen Perditions
  3. Magia Posthuma
  4. Reap The Harvest
  5. Show Me The Wrath
  6. Serpentmessiah
  7. Salvation & Forgivness
  8. Ghoul Grave