Karmøygeddon 24 Tonsofrock-2024-heavymetalno-500x80

Xantam "Lifebeyonddeath"

av steinar selstø

A1144086107 16Selskap: Private

Release

Xantam er et enmannsband. Fordommene popper automatisk opp i slike tilfeller, men Xantam viser enkelte positive ting som gjør meg nokså positivt innstilt med tanke på framtida. 

Xantam@Facebook

Demoen inneholder altså tre spor. Riktignok hviler det en hjemmesnekret og delvis naiv følelse over ting her, blant annet den sporadiske synthbruken, men låtene innehar likevel kvaliteter som gjør dem interessante. Alle sporene er lange og satt sammen av vidt forskjellige temaer. Lengre stemningsfulle ambiente passasjer kombineres med kjapp og intens metal der man henter fra både death og black.

Lydmessig er det ikke bra, men dette er en demo, og man kan da av den grunn alltids se gjennom fingrene med den biten. En del av overgangene vitner nemlig om sans for god låtskriving, blant annet finnes flere eksempler på dette i løpet av de 3 første minuttene av Transcendence

Alt i alt framstår Xantam som uferdig, men med potensial. De lange og varierte låtene, der både atmosfære og metallisk brutalitet har sin plass, er ikke til å kimse av til tross for sine feil og mangler.

4/10

Tracklist:

  1. Transcendence 
  2. Shadow Gates 
  3. Realm of Vile Lamentations