Vulture Industries "Ghosts ..."

av yngve

Vulture Industries 23Full tittel: "Ghosts From the Past"

Selskap: Dark Essence

Release: 16.06.23

Bergensbandet femte fullengder på 20 år er ute.

Vulture Industries@Facebook

Skiva står støtt i alle ledd, for både den typiske lyden, stemmen, coveret og soundet er intakt når bandets bølgeskvulp når Sørlandskysten.

Om skiva velter noe er jeg mer usikker på, for de har funnet sin oppskrift og har innfunnet seg greit der. Så noen revolusjon har de ikke forårsaket. Og de heller mer mot rock enn metal kanskje, mer og mer, og om de blir for harde for rockerne og/eller for myke for metallerne gjenstår å se, men det kan også bety at de favner bredere om de treffer i begge leire. På en måte, uten at jeg er ekspert der, synes jeg de legger seg opp mot Kaizers kanskje, i enkelte låter. 

Men Vulture har denne særegne stilen, og den tror jeg ikke så mange kan skilte med. Vel har bandet latt seg inspirere av andre, men det de har samlet opp og det som kommer ut i andre enden, det er umiskjennelig Vulture Industries. Og jeg liker det.

A Strangers Curse skiller seg litt ut med sin litt nedtonede stemning, og kan minne om Green Carnation når de leker seg i dette landskapet. 

Skiva er kanskje litt ufarlig, i det at den spilles runde for runde uten å få meg til å stoppe opp, men den har en jevn kvalitet som også tåler runde etter runde. Innholdet på Ghosts From The Past er stilrent og trygt. Jeg har et håp om at de kvesser klørne litt mer neste gang slik at det river litt mer enn koser.

Et album som nok kan appellere til mange flere, til et bredere segment, men for meg som har fulgt bandet siden starten er det en liten følelse av repetisjon og en litt jevn opplevelse. Men altså, fortsatt høy kvalitet og helt i tråd med det man forventer seg fra bandet. 

7/10

Tracklist:

  1. New Lords of Light
  2. Saturn Devouring His Young
  3. This Hell is Mine
  4. Deeper
  5. Right Here in the Dark
  6. A Strangers Curse
  7. Tyrants Weep Alone