Vanora "Momentum"

av yngve

Vanora 17Selskap: Crime Records

Release: 01.09.17

Oslobandet stiller med en kraftplugg med 'Momentum'.

Skiva er akkurat greit nok balansert til at folk som ikke nødvendigvis vasser i metalcore og slike moderne uttrykk kan like den. Melodier og stemningsfulle avbrekk er sydd godt inn i den harde ryggraden.

Vanora@Facebook

Det er Skiensselskapet Crime som slipper Momentum, da er det bare å håpe at denne utgivelsen kommer ut, opp og fram, for Vanora synes jeg godt kan få en del oppmerksomhet med dette slippet.

Vanora er på en måte ett av mange i sin sjanger, det er ikke uvanlig at slike band både har god lyd og bra låter, og klarer å fange stemningene. Men Vanora er litt ekstra, det sier jeg med grunnlag i at jeg hører en del slike band og hvor mange av skivene ikke har egenskapen i å få meg til å ikke se på stoppknappen.

Grovstemmen er prima, spesielt når den legger seg ned mot de laveste nivåene. Også bassen er med på å skape et særpreg. I slike band er jo bassen ofte relativt nedstemt, som gitarene, men jeg synes måten bassen deler ut flere kule små detaljer er med på å farge bandet. Da en mørk farge selvsagt :).

Jeg har ingen problemer med å anbefale deg dette, ikke om du er litt oppegående på stilen og liker nyere metalband av sorten metalcore som blander inn litt deathmetal og som stiller i flinkisavdelingen. Jeg har sett de live, og det er etter konserten ikke så altfor overraskende at de har sakene på stell.

Favoritt? Åpningssporet Mask hadde mye av det jeg likte med bandet i seg. Oppfølgeren Stamina er også på plussiden, i denne hører man hvor varierte de er. Begge de to låtene som er ute i videoformat var ikke blant de jeg hadde på toppen, som er vanlig :), sjekk derfor ut skiva for å få et bra bilde av det hele.

7,5/10

Tracklist:

  1. Mask 
  2. Stamina 
  3. Echo to the World 
  4. Requiem 
  5. Metronome 
  6. The Hand That Feeds 
  7. Laughing Room 
  8. Poles Apart 
  9. Pariah