Karmøygeddon 23 B

Trollfest "Helluva"

av yngve

15078627 10154707181843560 7498274170828269897 NSelskap: Noiseart Records

Release: 24.02.17

Siden sist har trollene beveget seg litt lite.

Synes jeg. Jeg er ganske avslappet i forhold til det Trollfest har sluppet, og har fulgt de helt siden de startet - og likt mye, og blitt:

a) Sliten

b) Lei

c) Dritlei

d) Kraftig imponert

 • over det musikalske
 • pågangsmotet
 • overbevisningen 
 • humoren

e) Glad 

f) Mer bevegelig under lytting av musikk

Dette er dosemusikk, både internt på denne og de andre skivene, og alt de har gitt ut samlet. Det som skjer på Helluva er ikke progresjon, og ikke regresjon, mer en stillstand. Likte du forrige skive tror jeg godt du kan finne mye fett her, men om man fjerner humoren, er ikke låtene spennende denne gangen. Synes jeg. 

Dette er om vi skreller bort alt som gjør Trollfest, for all staffasje og image, humor og innpakning, det utgjør fryktelig mye av det konseptet og det Trollfest framstår som. De er utrolig flinke musikere, men velger å legge mye i nevene på humoren. Greia er at uten alt dette ytre og omkringliggende fanteriet blir Trollfest stående igjen med musikk som mulig ikke hadde klart å fenge like mye. Slik er det, og man ser eksempler på dette i hauger, innen svartmetal og andre imagebaserte band/sjangere, der mange svake band kommer unna med mye om de smører godt på. Trollfest er nok prisgitt all galskapen, for på Helluva synes jeg det ble litt stillstand, og faktisk ørlite svakere skive enn sist, når kaoskapteinen regjerte. 

Enkelte spor funker, det er de som brenner av litt mer krutt enn de andre, La Grande Finale for eksempel. En del av låtene går litt i det samme og tilfører egentlig litt mangel på variasjon, selv om de enkeltvis er ok. I motsatt ende fant jeg personlig Sputnik, som ikke ga noe. 

Trollfest@Facebook

Om man SKAL anmelde Trollfest som dette, med en seriøs vinkling på innhold og image, tror jeg ikke, men alt avhenger av om du liker at en gjeng musikere promoterer troll, alkohol og galskap, det totale anarki. Alt i en tegnerserieramme. Dette er en type metal som ligger litt opp til det sprøingene i Diablo Swing Orchestra holder på med, men uten mengden tivoli og swing. Eller, litt er det jo, men ikke i de samme mengdene. 

Det kule med Trollfest er at man ikke vet hva som kommer, bortsett fra at det ikke er streit og etter boka. Og så har de en styrke i å opptre svært bra live, live er de etter min mening bedre enn på skive. 

Det jeg tror, om man ser bort fra de som deler humoren, som jeg til dels gjør, er at dette nok er gøyest for bandet, når de plotter og lager, når de finner konsepter og gjennomfører de. Og det er jo det det handler om, å ha det gøy.

Karakteren er litt lav, men Helluva gikk ikke helt inn der Kaos-Kapteinen gjorde, eller Brumlebassen. Kanskje er dosen min nådd? Vi får se neste gang, jeg er med jeg, og er alltid åpen for det denne gjengen gulper opp.

6,5/10

Tracklist:

 1. This Is Just the Intro 
 2. Professor Otto 
 3. Spelunking Sisters
 4. Gigantic Cave
 5. Steel Sarah
 6. Trollachen
 7. Hen of Hades
 8. Reiten mit ein Fisch
 9. Fräulein Helluva
 10. Kabaret
 11. La Grande Finale
 12. What a Good Idea
 13. Don Gnomo Vega
 14. Sputnik