210525 Heavymetal No Bannerannonse Kg2022 80x500px

Tortured Demon "In Desperation's Grip"

av yngve

Tortured Demon 21Selskap: Spiritual Beast

Release: 05.02.21

Trioen imponerer kraftig, og ikke bare grunnet alder.

Gøtta er 14-16 år, og debuterer med et voksent album. In Desperation's Grip er slagferdig og med like mengder trøkk og melodisk krydder. 

Tortured Demon@Facebook

Manchesterbandet ramser inspirasjonskilder som Trivium, Machine Head, Sepultura og Children Of Bodom m.fl., en del av metalscenen jeg kun er sånn passe oppdatert på. Men jeg hører en del Sep og MH her, denne harde thrasha gnisten, og alt med en litt dirty moderne edge. Men mest av alt hører jeg et sultent band som bare hiver seg rundt og freser som en ung hoggorm som tømmer all giften på en gang. 

Jacob på leadvokal og gitar (15),  Freddie som tar seg av renvokal og bass (14) og Joe (16) på trommer har livet foran seg, det er mange som er flinke i ung alder, forhåpentligvis holder de seg i løypa og vokser med oppgaven. Det er en jungel der ute, men de har noe som i hvert fall fanget  min interesse i mengden skiver og band som kommer mot meg. 

Produksjonen er er akkurat der den skal være, en balanse mellom trøkk og kraft, og denne litt skitne nerven. Bra nivå på alt, og alle jobber mot det samme målet, det er alltid gøy å høre. 

Det er mer riff enn soloer på albumet, men sjekk The Invasion under her, hvordan soloen utvikler seg. Renvokalen har lit tå gå på, men dette er nok like mye grunnet alder som noe annet. 

Det er ikke så mye å utbrodere her, det er et album som er jevnt bra, og med høydepunkter, ikke spesielt svake punkter. Også det at de veksler mellom kjappe og voldsomme partier til tunge og litt dystre er et pluss.

8/10

Tracklist:

  1. In Desperation's Grip
  2. Cold Blood
  3. A Knee To The Face Of Corruption
  4. The Invasion
  5. Sufferers Of The New Plague
  6. Usurper
  7. Cut The Budget... Cut Your Throat
  8. Oppressed
  9. My Terror