Tonsofrock-2024-heavymetalno-500x80

The Wolves "Underworld"

av yngve

38dabd42e24e 144472535209 Coverstor2Selskap: Badlands Entertainment

Release: 15.10.15

Tromsøkvartetten spiller pønk, og det gjør de ganske så bra.

The Wolves@Facebook

Det jeg likte med The Wolves var at de egentlig ikke er sååå pønka. Det er drivende rock, men absolutt med en punkete edge. Gitarføringen og mye av vokalen, som er tydelig på for eksempel Sick And Disturbed, har plenty av pønk på plass, men det er, for meg om ikke annet, et band som spiller driftig rock. 

Sjekker man bandet på Youtube, ser man at forslagene på siden er Honningbarna og Blood Command, blant andre. Om de er her får du nesten bedømme selv, men det gir vel en pekepinn. Jeg har aldri hørt Honningbarna, selv om de er et lokalt band for meg her i Kristiansand, men jeg leser at andre mener de kan henges på nogenlunde samme knagg. 

Jeg mener å ha hørt The Wolves før, men det er vanskelig å erindre med mengden av musikk og band som roter seg til i huet mitt. Det jeg vet, etter å ha hørt litt på de gamle klippene på nett, er at bandet har modnet, de er et band som har en stil som er lettere å se for seg kan utvikle seg til noe. Pubertal pønk og fjortisgreier er byttet ut  med en, i mangel av bedre ord, mørkere fokus. Låtene har litt av det en del norske band ofte har; en litt depressiv nerve i understrømmen i musikken, som kanskje forklares med mørketiden der oppe :). 

Nå falt jeg ikke pladask for dette, men jeg hører helt klart at i sin sjanger er The Wolves med i svingene, de er et band jeg lett ser for meg kan vokse og havne på greit store festivaler her hjemme. Det er et publikum for slik musikk, og da ser jeg ingen grunn for at bookere eller platekjøpere ikke noterer seg The Wolves.

Er du Spotifybruker, finner du det du trenger HER . Og ep-en her finnes faktisk i kassettformat, om det er flere igjen må du nesten sjekke med bandet om.

6/10

Tracklist:

  1. Neckwreck
  2. Sick And Disturbed
  3. Chasing Hipsters
  4. Cycle Of Lie
  5. ... (Hidden Track)