The Osiris Club "The Wine Dark Sea"

av yngve

Osiris Club 18Selskap: Indie Recordings

Release: 23.02.18

Engelske The Osiris Club har ligget lenge i spilleren her.

Og jeg sliter ennå med å engasjere meg. Jeg har begynt å spille gjennom, gjerne mens jeg har jobbet med noe annet, og hver gang har de enten forsvunnet i bakgrunnen eller ikke klart å holde på oppmerksomheten. 

The Osiris Club@Facebook

Hva det er som mangler vet jeg ikke, for skiva er fin, vakker og er spekket med progressiv rock ikke langt unna det Opeth leverer på det roligere materialet. Også en del Pink Floyd gjør seg gjeldende underveis, så slikt sett burde det være et album som tiltalte meg. Og til en viss grad gjør det det, men noe gjør at jeg ikke får helheten til å sitte, å spille denne gjennom og holde fokus har bare ikke kommet i havn. Jeg medgir at det har irritert meg litt når jeg må starte på nytt fordi jeg mistet foten og interessen, og samtidig hører jeg et bra band. 

Litt for pusete, litt for snilt, litt for lite edge...? For meg virker det som om et band som kunne ha vært tøffere om de ikke hadde klippet neglene.

Progressivt er det, og på en låt som A Winters Night on Sentinel Hill minner det mot Änglagård i gitararbeidet. 

Sakset: "Originally conceived as an instrumental project fusing horror movie soundtracks with avant-metal, the band has now morphed into a forbidding unit of musicians. Taking the best parts of 1970s progressive, 1980s post-punk and 1990s extreme rock, they have created a genuinely new sound, radical and uncompromising yet still melodic and accessible."

Du vet om disse skivene, de som ligger der, som du prøver og prøver, hører har noe ved seg, men som ikke treffer mål. Dette er en av de. Jeg leser gode anmeldelser, og skjønner at det nok kun er en subjektiv faktor her som hoster, sjekk ut Bandcamp-en unde rher, så får du heller sende meg en krass mail om jeg bommer. 

Ikke en syver, selv om skiva nok er det strengt tatt, jeg velger å vektlegge frustrasjonen min et halvpoeng og senker den ned.

6,5/10

Tracklist:

  1. Wormwood Grange
  2. Island of Stone
  3. The Hopeless Distance
  4. Mausoleum 
  5. The Signal
  6. Ringing the Changes
  7. With the Giants
  8. Citadel of the Fly
  9. A Winters Night on Sentinel Hill