Merch Hmno 500x80 Punkter

The Devil's Rejects "Blood Feast"

av steinar selstø

Devils Rejects 20Selskap: Polypus

Release: 28.02.20

'Blood Feast' er debuten fra dette nye norske ensemblet frontet av Runar Pettersen, som bør være et kjent navn om man har fulgt med på hva som skjer på metalfronten her til lands en stund.

Jeg liker det jeg hører. Jeg liker det godt. Sannsynligvis fordi det er så lett å like. Seven Women For Satan byr på sett og vis på det meste av hva skiva er god for. Den åpner med et fett riff, i dette tilfellet med klare Slayer-hint. Refrenget er catchy og fester seg umiddelbart. I tillegg er drivet og energien aldeles herlig. Låta er på ingen måte komplisert eller voldsomt imponerende, men den fenger og får virkelig rockefoten i gang.

The Devil's Rejects@www

Det samme kan sies om de fleste av sporene, i større eller mindre grad. Season Of The Witch har, etter en intro med samples, et nikk mot Slayer som er enda kulere. Castle Freak er mer anonym, men har en verselinje som fester seg i hjernebarken (They say that God forgives, well, I don`t!). I She Wolf Of The SS er man tilbake med nok et refreng som sitter umiddelbart og ikke slipper taket. Kombinert med det deilige drivet gjør dette låta til skivas ener. Color Me Blood Red har også heftig og smittende driv, men mangler litt annet. Med andre ord, skiva innehar et sett egenskaper som preger den og gjør den til kurant lytting. At den kler å dras fram i lystige lag, er åpenbart. Livesettingen antar jeg likeså passer materialet ypperlig.

Stilmessig er man en slags ubestemmelig bastard. Litt thrash, litt heavy, litt … annet. Det låter bare metal, egentlig. Ganske røff og skitten metal, og med en grov vokal som er såpass artikulert at man hører tekstene fint.

Det negative har jeg vært innom så smått. Det dukker så visst opp både anonyme partier og låter, og totalt sett føles skiva derfor litt ujevn. Dette er heller ikke skiva du kommer til å dra fram når favorittene skal velges. Snarere vil den hentes fram dersom man føler behov for å blåse ut litt ørevoks og piffe opp energien med en fengende og rett i trynet sak før man går tilbake og fisker fram en av de virkelige godbitene i samlinga. 

6,5/10

Tracklist:

  1. Seven Women for Satan
  2. Season of the Witch
  3. Castle Freak
  4. Death Walks at Midnight
  5. Color Me Blood Red
  6. She Wolf of the SS
  7. The Heretic
  8. Nude for Satan