Tonsofrock-2024-heavymetalno-500x80

Spiritual Beggars "Sunrise To Sundown"

av yngve

Spiritual Beggars Sunrise To SundownSelskap: InsideOut Music

Release: 18.03.16

Svenskene er fortsatt kapable til å lever gull.

Med mengden retroband som hiver seg på vogna er det en glede å se at Spiritual Beggars ikke bare befester sin posisjon som hyllest til 70-tallet, men at de gang på gang leverer glimrende skiver. 

Nå har ikke jeg dykket skikkelig ned i et album fra bandet siden Return To Zero, som var fantastisk, men jeg tror det har vært godt med en liten pause. 

Spiritual Beggars@Facebook

Fra start til slutt er skiva en glede å være i selskap med. Det oser 70-tall, det oser hammondorgel, og det oser drive, og driv. Låtene er kjempesterke, mulig du må snurrer skiva noen ganger før det sitter, men du merker fort at gjengen har gjort dette mange ganger før. Dette er ikke bare et retroband, detter er et genuint band osm like godt kunne ha eksister den gang da. Det er et stort kompliment. 

Kanskje er ikke alle dere der ute like glad i slik musikk, kanskje er dere fans av bandet og ikke liker alle skivene like godt, som meg, men når det sitter er det udiskutabelt; Spiritual Beggars er et knallband.

Denne har ligget og godgjort seg på telefonen i et halvår snart, på mine hyppige sykkelturer. Det er litt derfor jeg har glemt åp anmelde denne, den har bare ligget der, i shuffel med alt annet, og hvor låtene sakte men sikkert har opparbeidet seg personligheter. Når dette skrives var det nesten ikke behov for å spille skiva igjen, men jeg valgte å la den gå bak som et soundtrack, og med favoritten What Doesn't Kill You hamrende ut i sfæren en sen natt, er livet rett og slett frekt deilig.

Karakteren er kanskje ikke helt der oppe i forhold til det jeg har skrevet, men dette er et band som har lagt lista høyt. Og egentlig skal du bare drite i poengsummer, det er egentlig bare noe tull - kjøp og nyt.

No Mans Land falt ikke helt på plass, selv om refrenget er bra, også I Turn To Stone scoret ikke monsterhøyt, ellers synes jeg det meste her er anbefalingsverdig.

8/10

Tracklist:

  1. Sunrise To Sundown
  2. Diamond Under Pressure
  3. What Doesn't Kill You
  4. Hard Road 
  5. Still Hunter 
  6. No Man's  Land 
  7. I Turn To Stone 
  8. Dark Light Child
  9. Lonely Freedom 
  10. You've Been Fooled 
  11. Southern Star