Karmøygeddon 24 Tonsofrock-2024-heavymetalno-500x80

Shadowbane "Facing The Fallout"

av arni sørlie

Cover Shadowbane Facing The Fallout 300x300Selskap: Pure Steel Records

Release: 16.01.15

Thrasha power med elementer fra klassiske 80`s storheter, men allikevel et sound og en fremtoning som gjør dem aktuelle blant dagens mulder av powerband.

Shadowbane@Facebook

Tyskerene i Shadowbane har kun en EP, Dystopia, på sin cv, og det tok dem hele fem år før en fullengder ble sluppet, nemlig Facing The Fallout. Fett innhold, og en spilletid på 46 minutt gjør at vi her har en verdig skive i spilleren. Og hva er så det fete innholdet…??

Man får ikke tanker som "det var en ny vri", eller "du milde merakkels for en låt!", men man får en plate som klokker seg gjennom masse litt uptempo grooves, og vips så har man hørt 10 spor, og det uten å helt ha falt av underveis. Det er mye power, typen man får av band som Gamma Ray, litt heavy type Lions Share, men også en edge som thrasher det hele opp litt. 

Man får partiene med dobbel dus, solide gitarløp, tette frekke riff, en trommis som støtter opp uten for mye overspill, og et kledelig sound med trøkk. Eneste aberet mitt ble vokalen, men den er i seg selv helt innafor, men stilen de spiller gir meg så lyst til å høre et realt powerscream innimellom. Jaja, smak og behag om man vil ha kastrat i høyttaleren, kanskje Stefan synger akkurat slik du vil ha det?

Langt fra det verste i sjangeren, og skulle ikke undre meg om man fikk høre langt mer fra Shadowbane fremover!

7,5/10

Tracklist:

  1. Red Alert
  2. Beyond the Winds Of War
  3. Traitor
  4. Under Bleeding Skies
  5. After The Fallout
  6. Dystopia
  7. Tear Down The Wall
  8. Badlands Law
  9. Last Division
  10. Source Of Grief