Karmøygeddon 24 Tonsofrock-2024-heavymetalno-500x80

Serpent Venom "Of Things Seen & Unseen"

av arni sørlie

12153 746574485375126 1353952568 NSelskap: The Church Within Records/Code 7/Plastic Head

Release: 05.06.14

Okey, engelsk mørke med holdeplass i London skal man tydeligvis ikke kimse av. Guttene kravlet opp fra et mørkt og dystert hull (kan det ha vært en grav?) i 2008, og slapp 'Carnal Alter'. 

Det ble mye live og turnering før de igjen tok en gravjam og fikk sluppet Of Things Seen & Unseen. 

Det er litt vanskelig å gi en direkte sjangerbetegnelse på dette, men la oss ha en ting helt klart: hvis man ikke liker riffene blytunge, seige som kjøleskapkald sirup, og så nedstemt at stemmeboksen må moddes for å greie oppgaven, da lukker man denne anmeldelsen nå!

Selv hører jeg mye stoner i denne materien, men det er litt for doomet til å kalle det ren stoner. Noe er så tregt at jeg vil kalle det doom, nesten litt sludga, dronet, men så glimter de til med riff som kunne vært på en eldre Grand Magus-plate også, da særlig Let Them Starve, som kommer som nr. 6 i rekken av 8 sanger. 

Andre assosiasjoner jeg får er Griftegaard, bare med et langt tyngre sound. Hadde de hatt en Ozzy-lignende vokal på laget, da kunne det vært Black Sabbath også, men det er for tungt og seigt til å trekke en direkte referanse…eller, hint hint, sjekk vokallinjene på Burning Free. Jeg kan vel nevnes at vokalen til Garry Ricketts ligger litt langt bak i lydbildet, akkurat så langt bak at det blir litt for lavt. At det kanskje synges litt monotont i tillegg er platens største aber. Men hold an, det er ikke sååå mye vokal på platen, ikke la det skremme deg.

Mye solid stemning er det, og da snakker vi ikke rosa bobler i glasset på terrassen en sommerdag-stemning, men mer mørkerøde flasker på en mørk høstkveld. 

Serpent Venom@Facebook

Dette er helt klart musikk for de som liker Pentagram-type greier, og kanskje er fan av norske Djevel. Det skal sies at Serpent Venom for min del har en ekstra nerve som gjør det hakket mer spennende. Ellers håper jeg virrvarret av referansene over er til hjelp…..uansett, absolutt verdt å vie øret til, om man vil ha gjørmete seigheter ut av høyttalerne en aften! 

8/10

Tracklist:

  1. The Penance You Pay
  2. Sorrow's Bastard
  3. Death Throes At Dawn
  4. The Lords Of Life
  5. I Awake
  6. Let Them Starve
  7. Pilgrims Of The Sun
  8. Burning Free