Temp Daniel Engen 19

Psykopath "Primal Instinct"

av yngve

Psykopath 18Selskap: Loyal Blood Records

Release: 24.08.18

Unge bergensere i et oldschool landskap.

Thrashøksa sitte løst når Psykopath drar igang, og på mange måter faller jeg litt tilbake i mine yngre år når jeg hører disse tre låtene. Jeg er generelt ikke i stand til å anmelde singler og ep-er, men er det et mindre norsk band er det rimelig lett å skuffe de gjennom systemet.

Psykopath@Facebook

Selv om de drar i land feite poenger på å fange den smått pønka thrashmetallen, energien, produksjonen, er det fortsatt et band som basically kopierer og gjenskaper. Det øses på med tidlige Exodus- og Slayer-ideer, noe tidlig Testament hører jeg, og en produksjon som jeg vil formene er skrudd for å gjengi det slik de gamle gøtta stilte med  på 80-tallet. Hvorvidt man skal vektlegge min politikk i å skape noe eget, eller om det holder med å bare hive folk i bakken og etterlate de med blåmerker og såre knoker får være opp til den enkelte, men dette fungerer til sitt bruk.

Ep-slippet vitner om at gøtta har noe på gang, og hva en fullengder vil bringe blir det spennende å følge med på. Dosefølelsen er til stede, for en trelåters er som en skål med godterier kontra en bøtte med mye av det samme. Ikke alt klarer overgangen til lengre utgivelser, men jeg krysser fingrene for at Psykopath hiver seg på bølgen vi opplever her i landet nå; Vorbid, Tantara, Shakma m.fl. Psykopath ligger nok tettere opp mot den svarte thrashen som har florert i en del år, litt i forhold til lydbildet, men etter noen runder med Primal Instinct åpenbarer det seg et friskt band.

Karakter? Hm. Tre låter, alle ligger på en måte i samme stil, jeg avventer dette til det dukker opp noe som er lettere å legge til grunn for en poengsum. Men for all del, og litt til, sjekk de ut!

Tracklist:

  1. Lethal Introspect
  2. Armageddon
  3. Primal Instinct