Karmøygeddon 24 Tonsofrock-2024-heavymetalno-500x80

Ocean Chief "Universums Härd"

av arni sørlie

Universums Hard Ocean Chief 27352355 2250045064 FrntSelskap: I Hate Records

Release: 13.06.14

Å du, å du, skal si disse svenskene i Ocean Chief vet å dryle de tyngste, seigeste, og mest nedstemte riff hørt på leeeenge! Nå kommer denne anmeldelsen drøyt sent etter release, men til et svakt forsvar er dette musikk som vil ha sin integritet for alltid inn i framtiden, for dette er ikke musikk/sinnstilstand som vil gå av moten, eller slutte å fascinere lyttere.

Ocean Chief@Facebook

Jeg vil tørre å anta at mye av det vi her får servert er laget under jam, noe det faktum at platen er spilt inn live i studio bare styrker. Det kan være vanskelig å skille sangene de første lyttingene, men her betyr ikke dette noe, for det er en sinnstilstand man skal inn i. Man må bare la seg flyte med, la riffene og grooven innta kroppen, og ikke være på travel når man lytter.

Vokalen var kul, akkurat passe hard for meg, ikke clean, men ikke rå growl heller, bare kledelig og tøff. Man får mye instrumentalt, og siste sangen, Vandringen, er selve oppskriften på en melodiøs instrumental doom-låt; heftig vakkert, rått og melankolsk (den måtte på repeat noen ganger, ble helt hekta jeg).

Man må gjerne være inni sjangeren, og ha evne til å finne rette stemningen for å nyte dette til fulle. Jeg lot meg rive med rett som det var gjennom lyttingene, fett dette!

7,5/10

Tracklist:

  1. Universums härd 
  2. Oändlighet 
  3. Färden 
  4. Urtiden 
  5. Frihet 
  6. Mörker 
  7. Vandringen