Kilanerin%20ut%20240720

Miskatonic Union "Astral Quest"

av arni sørlie

Miskatonic 18Selskap: Iron Shield Rec/PURE STEEL 

Release: 12.01.18

Heavy metal fra Chile med 80-tallet som inspirasjon.

Miskatonic Union er ute med sitt debut album, og det er laget med inspirasjon fra hva gutta hørte på i ungdommen på 80-tallet. De har holdt på siden 2014, byttet noen medlemmer, olstret masse i studio, men til slutt ferdigstilt Astral Quest. 

Miskatonic Union@Facebook

Det er ingen tvil om at de har hørt mye på 80-tallets storheter innen den klassiske heavy metallen. At Priest, Maiden, US-metal og Manowar var flittig på stereoen skal jeg garantere! Det som er med Miskatonic Union er at de kanskje faller litt i skyggen til de som gjør denne stilen med suksess i dag. De har mye kule temaer, og bra låter, men noe drar litt ned. 

Er det vokalen? Typisk er det en standard Maidenish låt, men vokalen er ikke sterk nok, helt til det plutselig kommer et lite lick, og en pitch fra halsen til Raùl som kunne vært Halford fra begynnelsen på The Ripper. En annen ting er at det her og der pitches som man kjenner fra US-metallen, men noen ganger er det litt skeivt, mens det senere låten treffer. Spesielt at de lar det gå gjennom! Det er allikevel helt klart at Raùl er på sitt beste når han går opp. Den litt mørkere biten som preger mange vers er ikke så bra, det er bare å konstatere. 

Midttempolåtene blir litt daffe, men når de drar på som på Miskatonic Union, da er de veldig bra. Jeg tror kanskje at en litt annen produksjon kunne hjulpet bandet. Den er litt daff i lengden syns jeg.

Rent instrumentalt er det lite å utsette, og alt fra eraen er med; fra de litt neonklassikse gitarsoloene, de klassiske riffene man har hørt før, de flotte stemningene og allsangrefrengene vi vet heavyband gjør best, og tøffe trommegrooves. Dessverre er det ikke så mange låter som fester seg, de triller bare forbi på en måte. Helt ok, og de har potensiale, så skal bli spennende å høre neste slipp.

For fans av tradisjonell heavy metal.

6/10

Tracklist:

  1. Awakening
  2. Road To The Mountains Of Madness
  3. Bushido Ninja
  4. Miskatonic Union
  5. Nostradamus
  6. Astral Wings
  7. Captain Sparrow
  8. Where Is Your Nation Now?
  9. I Always Do What I Want
  10. The Quest