Banner Heavymetalno 23september2022 Summermetalfest Update

Mindless Sinner "Missin' Pieces" (re)

av yngve

Mindless Sinner 22 ReissueSelskap: Pure Steel Records

Release: 19.11.21

Svenskenes andre skive altså, mama!

Mindless Sinner@Facebook

Denne kom ut i fjor vinter, originalt sluppet i 1989, men har lidd litt under arbeidsmengdene mine. Men, skiva er like bra, og om du har flaks er kanskje en eller annen kopi av lp-en fortsatt tilgjengelig. Sjekk med Pure Steel om så.

Melodiøs hardrock av ypperste kvalitet, med et snev av metal. Dette har vi vært innom flere ganger, hvor både meg og Arni har anmeldt utgivelsene med gode skussmål. Denne er kanskje den beste jeg har hørt så langt, men jeg er ikke så kjent med albumet Arni slapp en nier på, Poltergeist. Dette er uansett bandets andre skive, en av de to klassiske fra 80-tallet, Poltergeist er en nyere utgivelse, og det viser at bandet evner å ta opp det hele årevis etter og imponere.

Jeg var ikke så stor fan av The New Messiah, bandets nest nyeste skive, og innser vel at jeg er størst fan av slik de låt den gang da. Og Missin' Pieces er en svært gjennomført utgivelse, bortimot alle låtene er sterke, og spesielt A Dream Of A Dream viser hvordan en skikkelig powerballade skal leveres.

Dette er hardrock slik det var, og der det var mange om beinet. De fleste var flinke, da måtte man se på låtene for å skille de bra fra de som bare var en av mange. Og Mindless Sinner synes jeg hadde nok bra arrangerte og kvalitetsfylte låter til å bli løftet av samlebåndet før kverna.

Jeg hørte en del på denne, og husker at jeg ikke var så fryktelig engasjert i denne stilen tilbake på 80-tallet, men noen band var det jo som imponerte. Jeg er uansett i stand til å fastslå at denne utgivelsen klarer å stå på beina og med hevet hode i 2022, det i seg selv er imponerende.

Lyden er bra, dette er en remastret utgave, men den har selvsagt en liten snert av den typiske 80-tallsproduksjonen. Eller ok da, mye :). Og for all del, ikke døm lyden på de klippene under, jeg spiller de parallelt med cd-en når jeg editerte inn, og det er så stor forskjell at jeg håper alle skjønner at man bør trekke inn bra versjoner, ikke noe lav lyd-greier på Youtube. 

7,5/10

Tracklist:

 1. Heaven Will Know
 2. Rockin' In The Heat Of The Night
 3. A Dream Of A Dream
 4. Hold On
 5. Run Away
 6. Missin' Pieces
 7. Caught Up In The Action
 8. Reflections Of Fantasia
 9. Stranger
 10. End Of The Road

Bonus, Demo 1986:

 1. A Dream Of A Dream
 2. Hold On
 3. Run Away
 4. Reflections Of Fantasia
 5. End Of The Road