Karmøygeddon 24 Tonsofrock-2024-heavymetalno-500x80

Mindfeeder "Endless Storm"

av yngve

Mind FgfSelskap: Metalodic/NORSE MUSIC 

Release: 13.01.14

Dette er portugisernes debutalbum. Med tanke på at de startet opp for 11 år siden og kun har sluppet en demo, en ep og denne skiva, snakker vi ikke om et produktivt band. Men, det er et bra band, og det å slippe jevnt med skiver er jo ikke alltid synonymt med kvalitet. Albumet jeg her tar for meg ble spilt inn i 2012, med release i januar i år. Nå, litt etter, kom Norse Music med promo for det skandinaviske markedet. 

Det er et høyt nivå på innholdet på Endless Storm, det er svært bra produsert, noe de selv står for. Bandet har eget studio. I ettertid kom miksing og mastring å plass i Hamburg, nærmere bestemt i Powerhouse Studio, og med ikke ukjente Piet Sielck bak spakene. Resultatet er prima og bærer powermetallen veldig godt. 

Mindfeeder@Facebook

Metallen de tilbyr er ikke direkte power type Gamma Ray og de erketypiske bandene, det er litt mer substans og mørk riffing her. Det er helt klart power metal, men med en del vrier som gjør det hele litt lettere å leve med kontra de overhappy gruppene. 

Metalodic har sluppet en del tøft, Mindfeeder føyer seg inn i rekken av band som oppholder seg i svært overfylte sjangere, men som klarer å stikke hodet opp og bemerke seg positivt.

7,5/10

Tracklist:

  1. The Call
  2. Endless Storm
  3. Colors of The Skie
  4. 1628
  5. Feed Your Mind
  6. Together
  7. Memories
  8. Our Side of Life