Millennial Reign "The Great Divide"

av yngve

Millennial Reign 18Selskap: Ulterium Records

Release: 25.05.18

Millennial Reign@Facebook

Texasbandet kom med nytt album for litt siden.

Og det har man hørt en del på, og det har blitt lagt bort, glemt, og funnet igjen. Og nå var det på tide å sjekke om det holdt nivået jeg var på sist jeg sjekket innom. 

Litt kjedelig over tid, men det er høy kvalitet på låtmaterialet. Og stilen er melodiøs lett progressiv metal/hardrock. Vi leser at "...any fan of Iron Maiden, Queensryche, Judas Priest and Crimson Glory will not be dissappointed with this new album." Så vet du det, selv om jeg kanskje synes Millennial Reign er litt glattere og hinter til en mykere utgave av disse banda. Og uten at jeg tror jeg snubler for kraftig, og om du sjekker låten I'm Your Silence, er Fates Warning av nyere tid helt klart en bedre referanse enn de klassiske banda de selv bruker. 

Det er kanskje mer soft progressiv metal dette, men produksjonen har nok litt av skylden for det. Lydbildet er bra, og innholdet på The Great Divide er absolutt noe fans av denne sjangeren kan finne interessant. 

Det er variasjon i tempo og type låter, så selv om noen kanskje synes det er likt rakt gjennom, er det grei bredde på skiva. 

En bra utgivelse i sjangeren, og en jeg uten problemer anbefaler, selv om jeg personlig fort blir mettet.

7/10

Tracklist:

  1. The Genesis 
  2. Break The Tide 
  3. More Than Scars 
  4. Imagine 
  5. Till The End 
  6. In Your Silence 
  7. The Day The Sun Stood Still 
  8. Behind The Time 
  9. Wounds In Hand 
  10. The Great Divide