Tons Of Rock 2022 Rk Rockedame Heavymetal 580x80

Level Fields "1104"

av yngve
Level Fields 18

Selskap: Pure Steel Records

Release: 14.12.18

Metal med progressive og doomy trekk? Spennende.

Og ikke minst, det tyske bandet har sikret seg en flott vokalist, selveste Alan Tecchio

Level Fields@Facebook (fanpage)

Musikken er variert, fra det kjedelige til det fenomenale. Progressive låter, metallåter og tunge greier som åpningssporet, Disowned. Det skorter bittelitt på trøkk i lydbildet synes jeg, det er noe som ikke helt åpner seg, men det fungerer greit. 

Bandet legger seg delvis opp mot der Fates Warning var, og er, ikke fullt så progressivt, men det er mange likheter. En anbefaling for fans av den typen progmetal kanskje?

Rolige og melodiske Get Over It falt i smak, også oppfølgeren, Womb To Tomb synes jeg også utmerket seg. Men man må til Growing Old og Extra 1104. Disse to er lokalisert litt kontrastfylt mot hverandre, men begge er tøffe låter. 

Level Fields ligger ofte og vipper i å bli et litt kjedelig progmetalband, men har nok låter her til å slippe unna. Det som er bra er veldig bra, så har du noe som bare er litt intetsigende. Sterk skive er det uansett, jeg vil tro at dere som er fans av en progressiv form for metal med myke kanter kan like dette.

Låten under er ikke representativt synes jeg. Den ligger i et annet terreng, og framstår egentlig som en låt som minner om Be Quick Or Be Dead med Maiden ;).

  1. Disowned
  2. Truth Bringer
  3. Enough
  4. Get Over It
  5. Womb to Tomb
  6. Growing Old
  7. Remarquezable
  8. Extra 1104