Karmøygeddon 23 B

Infesting Swarm "Desolation Road"

av rune stordahl

Infesting Swarm CoverSelskap: Art of Propaganda

Release: 30.03.2015

Disse tyske debutantene har brukt åtte år på å skape 'Desolation Road', og resultatet har blitt behagelig og iørefallende ekstremmetall med fokus på atmosfære og melodi.

Etter en kort intro setter Ending stemninga som i grunn preger hele albumet under ett, så det er et homogent og enhetlig verk Infesting Swarm har kreert. Låta finner du i Youtube-klippet under, og kort fortalt: liker du den, liker du resten av låtene også. Nå kunne jo onde tunger hevde at materialet kan bli noe likelydende, men kvintetten fikser å lage musikk som flyter og gode melodier som holder på interessen. Det går riktignok ei fin linje mellom det å være iørefallende og tilgjengelig på den ene siden og kvalmende sukkersøtt på den andre, men Infesting Swarm har nok brodd i seg til å balansere dette elegant i mål.

De har bakgrunn fra black- og death metal, og det høres, uten at musikken lar seg sjangerfeste til noen av dem. Det måtte i så fall bli melodic black metal, men de har også en fot innenfor den typen death/doom som Katatonia, Rapture og Daylight Dies spiller, så det er en del ulike impulser de har maktet å snekre sammen til en helhet. Bandet er likevel på sitt beste når de trør til med kombinasjonen blastbeat og melankolske tremologitarmelodier, og dem er det flust av her.

Infesting Swarm@Facebook

Produksjonen er tilnærmet strøken, så de har gjort et godt valg da de falt ned på CKB Studios som innspillingssted. Er du en av dem som liker at musikken gir inntrykk av å være spilt inn i ei grotte eller en bunker, styrer du glatt utenom denne utgivelsen. Her er det studio-preg, stram og velkomponert miks, og mastering med punch som gjelder. Egentlig er det litt på siden av hva jeg sjøl hører mest på om dagen, men bandet hadde et eller annet ved seg som jeg kicka på.

Foretrekker du musikk med et episk og melankolsk snitt, som er solid utført med god slitestyrke og lang levetid kan du gjøre langt verre ting enn å sjekke ut tyske Infesting Swarm.

7.5/10

Tracklist:

  1. Dead Transmission 
  2. Ending 
  3. Desperation 
  4. Year of No Light 
  5. Abandoned Life 
  6. Der Lauf der Zeit 
  7. Horizon on Fire 
  8. Desolation Road