Karmøygeddon 23 B

I gråzonen...

av yngve

1620502 744210638922836 709372161 NGreyzone slapp for ikke så altfor lenge siden sitt debutalbum via Nordic Records. Medlemmene er godt kjent for oss som har fulgt metalmiljøet litt, og har greit med fartstid. Vi tok selvsagt en prat med gjengen for å sjekke ståa, med på lasset er gitarist og founder, Lars Solbakken.

Hei og velkommen til nye Heavymetal.no :) Har dere det bra?

"Vi har det helt jævlig!! He-he nei ting er bra de! Og takk for spalteplass her i nye Hm.no."

Hvordan føles det å ha skive på gata? Jeg vet det har gått litt tid siden release, men det er først nå jeg har hatt mulighet til å ta tak i skiva.

"Det føles veldig godt å ha skiva ferdig,vi har lagt MYE jobb bak denne. Som ferske plateartister er vi akkurat nå veldig letta og gira på en gang.Vi vet du er en opptatt mann, så litt venting er ikke noe problem."

Jeg kommenterte i anmeldelsen at på tross av å være et bra band, kan Greyzone falle litt feil i dagens musikkscene. I det å skulle hevde seg i dagens marked. Er dere enige? Eller er dere overbevist om at det dere gjør er nok til å slåss med gøtta på toppen?

Vi har laget en plate som er ment å treffe alle som liker heavy metal vi, og det som går igjen på giger er horns up og banging, og ikke en kjeft har hørt låtene før. Dette er litt sånn Greyzone kan betegnes; du har liksom en gjenkjennelsesfaktor selv om vi ikke har rappa riff fra noen. Musikken er rett og slett en kombo fra 5 musikere som liker forskjellige stilarter innen metallen, og som er smeltet ned til GZ. 

Vi fikk æren av å spille support for Michael Schenker i Nederland i mai 2013, dette var da die hard MSG-fans som var i salen da vi gikk på. Etter første låta sto 600 heads å viste hornsa ;). Det er en jævli god feedback på hvor landet ligger."

Hvordan kom dere i kontakt med gjengen på Nordic Records?

"Vi fikk kontakt med Bjørn Magne Hansen som jobber for Nordic Records som produsent og manager. Han fikk tilsendt en demo og fikk den videre
til sjefene i Nordic, som likte det de hørte og vi var innenfor (kortversjonen :))."

7198 617967394880495 1566922631 NOg hva innebærer avtalen? Ser dere spenn eller er det kun snakk om å pushe bandet og innse at det kanskje tar en skive eller to til før det blir gryn i lomma? 

"Avtalen med Nordic er for vår del at vi har betalt for hele greia sjøl, inkludert studiotid, mix og mastring. Nordic distribuerer skiva til alt av musikkpresse, samt at de bruker sitt nettverk til vår fordel. Vi har akkurat betalt siste del av utgiftene våre på denne produksjonen, så vi regner ikke med å spise kirsebær riktig enda nei. Vi er igang med låter til skive nr 2. Vi pusher på til festivaler og klubbscener i Norge nå, neste år har vi ting på gang i Europa, mer en det kan ikke sies nå."

Jeg ser at dere allerede har vært en svipptur rundt i Europa, får vi en liten tour på hva som skjedde?

Vi fikk tilbud om en co-headliner jobb i Malaga i 2012, på en liten men veldig kul festival.Det var gjennom en spansk metalfyr som snappa opp låtene våre på nettet, han hadde eget radioshow på spansk nettradio og ville ha en av låtene våre. Så det ene tok det andre - og vips så står vi da i 40 varmegrader og spiller for 350 elleville små spanjoler! Samme året ble det også en tur til Køben og Pumpehuset, som support for danske Iron Fire.Vår neste tur til Europa ble da Nederland, som nevnt tidligere, og Michael Schenker i 2013."

Hvor spiller dere ellers for tiden? Er det i hovedsak lokalt? Og foreligger det planer om å turnere mer på albumet?

"Vi har hatt slippfest i Skien og planlegger i all hovedsak å gjøre klubber og noen ferdigbooka festivaler i Norge. Vi er selvfølgelig åpne for større ting utenlands om det dukker opp, men for nå er det viktig å fokusere på Norge. Vi har større ting på gang neste år, og Tsjekkia og Polen er noen av de landa vi vil besøke da."

Greyzone@Facebook

Hvordan var innspillingsprosessen? Kun gode minner? Og hvor fant det hele sted?

"Vi dro ned til Tsjekkia og Sono Studio, som har huset artister som Nazareth, Linkin Park, Napalm Death og Living Colour, for å nevne noen.Vi brukte da produsent Milan Cimfe, som har en konge cv i beltet. Han har produsert skiver for alle de jeg nevnte over her.

Vi spilte inn grunnkomp live i studio på 5 dager, og 3 dager på vokal og diverse. Vi jobbet 11 timer hver dag i studio, og bodde også der under innspillingen. De minnene vi har er bra ja :). Vi hadde en kanon uke der nede, og jobba hardt i studio hele dagen. Det blei litt tsjekkisk øl også.."

198337 617967424880492 1936404086 NHva slags feedback har dere fått? Hva blir dere sammenlignet med?

"Tilbakemeldinger er bra, vi får stadig høre at skiva vokser, og for de som liker old school heavymetal er det mye bra å høre. Det setter vi stor pris på. Vanskelig å si hvem vi ligner på, blir sammenlignet med, men vi ligger i et Maiden-, Dio-, Judas Priest-, Sabaton-land et sted:)."

Jobber dere med nytt materiale? Og eventuelt, vil det ligge i samme gate eller utvikler dere Greyzoundet?

"Vi jobber med nytt ja og vi har låter som er i samme gata som på Release the Madness, som skiva vår heter:) Vi jammer fram riff som vi
setter sammen, og utfallet blir det som vi mener er Greyzone-soundet."

Det er jo et knippe eldre herrer som utgjør Greyzone, hvem har vi med å gjøre? Jeg kjenner jo greit til et par av dere, men om dere gidder å kjøre en kort sak på den enkelte?

"Greyzone består av :

Lars Solbakken grunnlegger av Greyzone og rytmegitarist i bandet (tidligere band: Arch Nemesis, Genetic)
Niclas Thomsen vokal (tidligere band: Arch Nemesis, Dimension F3h, Aeon)
Øyvind Vang bass (tidligere band: Silverspoon (Nå Pagans Mind) Sunset Strip, Deadline)
Bjørn Nilsen solo-/rytmegitar (tidligere band: Goodbye Joe, Anathema)
Rino Bjørnø trommer (tidligere band: Angie Hammer and the Nails)

Alder er bare et tall!! ;)" (Sant!, og selv er jeg mentalt konfirmant :) Yngve).

Jeg elsker å snoke i folks musikksmak, så, hva ligger i spilleren? Og hva er banda du aldri kunne levd foruten?

"I spilleren er det mye norsk black metal; Satyricon, Immortal og Emperor, men også god gammel Metallica opp til Justice-skiva. Mye thrash fra 80-tallet. Det er så mye å ta av at det blir med dette."

Tusen takk for tiden dere hadde å avse til Heavymetal.no!! Avslutt gjerne om dere vil si noe, om noen fortjener en klapp...eller klaps :):

"Takker for at du tok deg tid til oss! Vil samtidig rette en stor HAIL til alle dere som kjøper Release the  Madness, og håper vi ses et sted på den norske veien!

Sjekk ut Greyzone Spotify , Wimp og itunes !"