Tonsofrock-2024-heavymetalno-500x80

Fifth Angel "When Angels Kill"

av yngve

Fifth Angel 23Selskap: Nuclear Blast

Release: 16.06.23

Fifth Angel@Facebook

Vel, da kom man over denne mappen med filer, den har ligget siden i fjor sensommer, og selv om jeg har hørt på låtene her og der, har det vært vanskelig å lande en tekst. Greia er at jeg synes de har blitt kjedelige, litt stereoptypiske, ett i mengden. Mulig var de det på 80-tallet også, men jeg savner litt av edgen de hadde. 

Forrige skive jeg var innom, Third Secret , var jeg innom Dio og Lion Share som referanser, og de er litt her ennå. Og som sist leverer de bra, men jeg har bare en liten feel på at de drukner litt. Og referanser, på en låt (og en av de bedre på skiva) som Empire Of Hate, kan det lukte litt Pretty Maids av vokalen.

Det er spor her som er mørke nok til at jeg liker de, men den powermetal-biten jeg kanskje mener gjør bandet en bjørnetjeneste i dag, holder litt tilbake. Men som sagt, de leverer nok en gang bra. Alle spiller jo dritbra, soloer, vokal, arrangeringen er klassisk og etter boka.

Coveret er veldig likt og i tråd med det de har gjort i den senere tiden, litt digitalt for meg, men det speiler innholdet bra. Litt polert, og litt mørke og noe lys, så coveret går hånd i hånd med innholdet.

Også lydbildet er veldig pompøst og perfekt, som det skal og må være til slik musikk, men det er lite liv, det er veldig jevnt og litt lite dynamisk. 

Og skiva er for lang! Det er 70 minutter med metal som ikke jeg synes kler så mye samlet tid. Det er streite låter på type 4-6 minutter, og da er fjorten slag for mye for min del. Det holder med syv :).

Litt ned fra sist, stikkord som for langt og ikke helt der jeg vil ha bandet gjør at de får en svak syver.

7/10

Tracklist:

  1. Descent Into Darkness
  2. When Angels Kill
  3. Resist The Tyrant
  4. On Wings Of Steel
  5. We Are Immortal
  6. Empire Of Hate
  7. Run To The Black
  8. Seven Angels
  9. Blinded And Bleeding
  10. Kill The Pain
  11. Five Days To Madness
  12. Ashes To Ashes
  13. The End Of Everything
  14. Light The Skies