Rk Rockedame Heavymetal 580x80

Fifth Angel "The Third Secret"

av yngve

Fifth Angel 18Selskap: Nuclear Blast

Release: 26.10.18

Du verden som noen band klarer å holde fanen høyt :).

Bandet, som slapp en kongeskive og en bra skive tilbake på 80-tallet, var jeg spent på hva klarte å sy sammen når de meldte sin adkomst for en tid tilbake. Mulig er tittelen førende i at dette vil bli en hemmelighet? For oss som liker tung og melodiøs hardrock? Som grenser til metal? 

Fifth Angel@Facebook

Jeg har hatt denne liggende lenge, hørt mye og snes det har vært en spennende prosess. Og det er nå, når skiva har ligget litt og fått hvile, at jeg personlig synes det er kurant å vurdere. Jeg hater stress og press, og liker best å la utgivelsene få litt modningstid. Og The Third Secret har holdt nivået jeg forlot den med for en måneds tid siden.

Det er minimalt med nytenking her, dette er klassisk og veldig saftig metal. Liker du Sabbath med Dio finner du noe her, og bandet Dio. Liker du nyere saker som Lions Share, her får du noe i samme gate.

Ikke heeeelt der oppe i minneverdige låter som debuten, men The Third Secret er spekket med feite soloer, tøffe og tunge riff, driv og en dyp, ren vokal. De gjør ingen feil her, så selv om det skorter på noe nytt, leverer de klassisk og solid.

8/10

Tracklist:

  1. Stars are Falling
  2. We Will Rise
  3. Queen of Thieves
  4. Dust to Dust
  5. Can You Hear Me
  6. This is War
  7. Fatima
  8. The Third Secret
  9. Shame on You
  10. Hearts of Stone