Rockman Hm 2024 500x80

Fear of the predator

av yngve

19898114344 1843b63234 KThrasherne i Fear Theories er ute med skive, den kom for en tid tilbake, og nå har den hatt god tid til å modnes og at dere der ute kanskje har begynt å bli kjent med innholdet. 'Predator' er et tøft album, og jeg skrev blant annet dette i anmeldelsen av skiva tilbake i april: "De har denne spillegleden, og det naive, litt energiske ungsinnet mange mangler. De er sultne, gaper over for mye og ender opp med en type metal det er litt vanskelig å sjangerfeste."

Les hele anmeldelsen HER.

Livebildene er knipset av Jørgen Freim, de er hentet fra fjorårets Pølserock. Se flere bilder av bandet på Freimen.no.

Jeg fikk hele bandet i tale, her er et kollektiv svar fra gjengen, og det første som er naturlig er å si hei. Så, v elkommen til Heavymetal.no, livet er bra?

"Mange takk! Ja, livet er herlig.

Og gratulerer forresten, det er alltid deilig å ferdigstille en skive :). Er dere fornøyde selv? Ikke alle musikere er det når studiotiden er forbi og man får låtene litt i halsen, så spørsmålet er faktisk på sin plass.

"Takk! Man har alltid noen småting man irriterer seg over, men dette er bagateller. Vi er meget fornøyd med sluttresultatet. Det var det som skulle være intensjonen; å gi ut noe med en meget bra produksjon slik sangene fortjener. Om vi ikke hadde blitt fornøyd, hadde vi avventet plata enda lenger."

Dere ligger og slenger mellom thrash og vanlig metal, er dere enige? Og hva er det som gjør at dere har havnet her? Er det et bevisst valg, eller er det bare et tilfelle av det som skjer, det skjer?

"Mange av inspirasjonskildene våre ligger å vugger mellom metal og thrash. Det er ikke noe vi har fokusert på å bli selv, men sangene har endt opp slik. Vi føler vi har funnet vår greie som vi liker godt selv."

Jeg fikk en kopi hvor Daniel Enngen Productions var notert som selskap, utgiver, men Crime Recdords har vel strengt tatt lisens på denne? Hva er storyen på dette? Og min kopi er jo også limitert, 29/50.

11800377 991438987553814 5613421167881835930 N"Storyen er at vi trykket opp 50 plater hos Daniel som en promogreie. Vi trodde også at plata ikke skulle komme fysisk i tide til release, derfor trykket vi opp 50 stk. hos Daniel for å bare kunne ha noen eksemplarer å dele ut på releasekonserten. Vi er signet opp med en distrodeal på Crime, så streng tatt er det vi som eier masteren og kan gjøre litt som vi vil. Men detteer plater vi ikke har tatt betalt for og er en mer eksklusiv gave til de ivrigste av våre fans."

Fett, gjør skiva litt kul å ha i hylla med andre ord :)

Dere spilte inn hos Frode i Einherjer, ikke sant? Hvordan var den opplevelsen? Var han lett å jobbe med, blandet han seg i musikken, var dere selv involvert i soundet eller var det Frode som styrte spakene?

"Vi tror ikke vi kunne funnet en mer behagelig, enkel og jordnær type å jobbe med enn Frode. Han forklarte oss The Dos and don'ts og blandet seg ikke inn i låtskrivingen. Han var med som 2 ekstra ører på hvordan for eksempel trommelyd og fills skulle høres ut, gitarlyder, basslyder og vokallinjene/engelsk uttalelse (he-he). Fra andre erfaringer ble nivået med profesjonalitet økt noe vanvittig. Vi lærte veldig mye av denne prosessen slik at ting blir enklere å gjennomføre til neste gang. Vi sa enkelt og greit til Frode: Prøv å fang sounden vårs best mulig. Og akkurat det gjorde han."

Og hadde dere en referanseskive med dere? Noe som pekte ut hva dere ville ha av lyd og sound? 

"Frode nevnte vi skulle høre på mye og finne hvilken type produksjon vi ville ha, men vi hadde ikke noen spesiell referanseskive nei. Det vi ville var vel best mulig produksjon, med en gitarvegg som slår folk i trynet og en bass som lager jordskjelv, trommer med punch som juling. Vi synes vi har klart det.

Fear Theories@Facebook

Hva har dere fått så langt av feedback? Jeg har ikke sett så altfor mange anmeldelser ennå, men tipper det dukker opp etterhvert.

"Vi har fått litt begge deler, men gjengangerne våre likte det veldig godt, og det setter vi stor pris på."

The Predator, hvem er det? Hva ligger bak tittelen på skiva? Og hva er tanken på koblingen med tittel og cover, om noe i det hele tatt?

"Hele ideen var å prøve å få en rød tråd mellom låtene på platen. De eneste låtene som ikke har noe med tema å gjør er nok ”Metal Lives Forever” og ”Heroes of Today”. Tittelen ble The Predator fordi vi synes ideen var meget kul."

Har dere gjort unna noen jobber i kjølevannet av skiva? Og er det noen planer om turne, eller flere konserter? 

"Vi spilte på årets Beinkaldt på Bryne og vi hadde releaseparty i februar i regi av Karmøygeddon. Planene videre er å få i boks flere konserter, en turné er definitivt aktuelt men ingenting er planlagt enda. Og så har vi jo Norway Rock Festival i sommer."

(Doh, der har du ulempen med å ha for mye i kø :) Yj).

Spørsmålet om ambisjoner er alltid gøy, for svarene er så utrolig forskjellige. Hvor er dere? Satser dere så mye at dere hopper av jobber og/eller skole om det skulle komme et tilbud? Eller er dere nøkterne og innser at dette er en fet hobby, ikke noe mer?

"Hadde muligheten kommet og vært en god nok sjanse, hadde vi nok alle hoppet fra alt. Til nå klarer vi å organisere det sånn at vi har jobber utenom, men vi kan fremdeles spille konserter som blir booket. Ambisjonene er høye, og vi har et ønske om å bli et hardt turnerende band, men vi har ikke grunnlag for det enda."

Spiller dere forresten i andre band enn FT?

"Ole spiller i Einherjer også. Ellers har de 3 andre kun Fear Theories."

Jeg takker så mye for at dere stoppet innom Heavymetal.no, her er dere alltid velkomne :) Har dere noen å plage, noen å rose, noen å takke, noen å kose? Her er en perfekt plass til å blåse ut alt:

"Vi vil takke Heavymetal.no, Johnny og co i Karmøygeddon (Andreas er frivillig arbeider der), Martin Steene (Crime Records), Art Of Deception (våre bestevenner<3), Frode Glesnes, familie, venner og alle som støtter oss! Vi setter uendelig pris på dere!"

20511904252 F0db8f2a83 K20494540276 Fa3d298f8e K

19899859243 0c5f73c5c4 K20494553936 65b7ba4639 K