Karmøygeddon 24

Eufobia "Madness"

av yngve
Eufobia 22

Selskap: Wixard.LTD

Release: 10.06.22

Dødsmetal fra Bulgaria, det er jo galskap!

Ordspill til side, bandet sendte over skive litt etter release, jeg har somlet litt, og sammen er vi ansvarlige for denne anmeldelsen.

Eufobia@www

En type death metal som heller mer mot thrash, og riff som gjerne er litt enkle og hardtslående. Groove og attakk er viktige stikkord, og når de bruker melodiske soloer her og der, finner jeg veien tilbake til enkelte band innen thrashscenen som jeg husker. Den tydelige bassen, med en kraftig klang i hvordan den framstår i lydbildet, er kul. Bassen låter litt som Anthrax på anabole steroider. Vokalen er både thrasha, growl og en type som kan fungere i litt harde coreband. Slikt sett er det variasjon nok her til at jeg fungerte bra i rundene med skiva. Men det er death metal-vokalen som dominerer.

Låtene går fra thrashere, med en tanke core, men da ala de thrasha corebanda fra 90-tallet, til låter med kjellervri hvor vokalen er type guttural deluxe, sjekk Burning Street som eksempel.

Det er en mørk greie her, bandet virker å være opplyste i forhold til krig, og bruker stemmen sin i å være et band som har en politisk agenda. Tekstene er litt tricky å lese da fonten er litt liten og jeg er femti år, men jeg tror ikke jeg er så altfor langt ute på vidden.

Etter å ha kommet litt inn i materien, hvor jeg først synes det var for bråkete og litt , oppdaget jeg et band som har mye å by på. Det er en balanse her mellom det å være kompromissløse thrashere og dødsmetallere, og å flette inn mye tøft av detaljer og soloer. Eneste aberet for meg i lyden er at trommene låter for sterile, jeg hadde personlig digget at det låt mer ekte.

A cool album guys! Primitive, yet sofisticated. Varied in style, which I feel is a positive element.

7/10

Tracklist:

  1. Madness
  2. Facing the Firing Squad
  3. Wolf Among the Sheep
  4. Messiah
  5. Those Who Believe
  6. Burning Streets
  7. Use Your Head
  8. Liberation
  9. The Establishment
  10. Animal Farm