Rk Rockedame Heavymetal 580x80

Embrional "Evil Dead"

av steinar selstø
Embrional 19

Selskap: Private

Release: 03.01.19

Litt pussig er det at et såpass solid og rutinert band som polske Embrional må ta sakene i egne hender, men sånn er det nå blitt.

Kvalitetsmessig betyr faktumet ingen verdens ting. Embrional er særs solide. Kanskje mer enn noensinne, faktisk. 

Sammenlikner man med debuten er det ikke markante endringer å spore, men kvaliteten på arrangementer og låter er blitt bedre. Man har vel modnet, antageligvis. Stilmessig snakker vi, både da og nå, om death metal tydelig inspirert av amerikanske storheter, og man kan saktens nevne Cannibal Corpse, Deicide og Immolation som pekepinner. 

Embrional@Facebook

Lydmessig har man aldri framstått proffere. Altså, lyden er mer klinisk og tilsynelatende mer gjennomarbeidet enn før. Dette skal ikke forveksles med at det låter polert. Det låter bare mindre rufsete enn bandet gjorde tidlig i karrièren. Jeg synes det funker godt. Trøkket er solid og lydbildet er passende klart og tydelig. 

Låtmessig er det, man kan vel si selvsagt, ikke noe revolusjonerende som foregår. Dette er klassisk death metal, verken mer eller mindre. Kvaliteten er det derimot ikke noe å si på. Variasjonen i tempo og rytmikk er god. Vokalen er grom og heldigvis er den ikke lagt så dominerende i miksen som mange band velger å gjøre. Det legges jevnlig inn korte pustepausepartier. Riffene er en miks av en del dusinvare med enkelte veldig fete ting. Låtene er velarrangerte og byr på vrier hist og her, uten at man tar helt av. Kort fortalt, dette er brutal og tung death metal med mange kvaliteter undertegnede setter pris på. 

Spennende, nei.

Bra, ja absolutt. 

7/10

Tracklist:

  1. Ending up on the Gallow
  2. Vileness...
  3. Inhuman Lusts
  4. Lord of Skulls
  5. Day of Damnation
  6. Endless Curse
  7. Abomination
  8. Damned by Dogmas