Karmøygeddon 24 Tonsofrock-2024-heavymetalno-500x80

Decline Of The I "Inhibition"

av steinar selstø

Decline Of The I InhibitionSelskap: Agonia Records

Release: 24.09.12

I dette ensemblet skjuler det seg rutinerte folk med erfaring fra band som Merrimack og Vorkreist. Og en haug andre. Skiva viser da også fram et band som vet og tør å gå egne veier, og som lykkes med det.

Det er spennende og friskt. Annerledes. Avantgarde black metal. Ikke helt overraskende at bandet er fransk kan man påstå i og med at landet innehar flere av de mest spennende og nytenkende banda tilknyttet black metalen.

En stemningsfull intro starter ballet. Deretter handler det om idérik black metal med flust av spennende løsninger, overraskende vendinger og låter med sterk identitet. Samtidig makter bandet lekende lett å knytte sammen de ulike partiene slik musikken uansett har en behagelig flyt. Kontrastene er store, det viser seg allerede i den første ordentlige låta, The End Of A Sub-Elitist Addiction. Her kommer et repetitivt og hypnotisk parti, et kjappere og mer brutalt et, et electronicapreget og et helt neddempet parti slag i slag. Det blir spennende av slikt må vite, men hadde ikke bandet hatt den allerede nevnte evnen til å sy det hele sammen til én låt, ville kreativiteten vært bortkastet.

Decline Of The I@Facebook

Atmosfære skorter det heller ikke på. Sounden er mørk med skarpe gitarer, og produksjonen løfter materialet noen ekstra hakk hva stemning angår. Det er ikke rufsete, men kaldt, dystert og maskinelt. At man benytter seg av samples og programmering, øker bare følelsen av dysterhet og håpløshet, best vist i Mother And Whore.

8,5/10

Tracklist:

  1. Où se trouve la mort? 
  2. The End of a Sub-Elitist Addiction 
  3. Art or Cancer? 
  4. The Other Rat 
  5. Mother and Whore 
  6. Static Involution 
  7. L'indécision d'être 
  8. Keeping the Structure