Karmøygeddon 24 Tonsofrock-2024-heavymetalno-500x80

Dark Sarah "Behind the Black Veil"

av yngve

Dark SrahSelskap: Inner Wound Recordings

Release: 08.05.15

Oi, hvor ambisiøst er ikke dette?

Dark Sarah@Facebook

Dark Sarah er den mørke siden til Sarah, tekstene er teatralske, det er dialoger, roller, dramatikk. Heidi, som noteres som en profesjonellklassisk vokalist, har fortid i Amberian Dawn. Med Dark Sarah omfavner hun et veldig ambisiøst prosjekt, her er det nesten litt nødvendig at du liker det dramatisk, gotisk, teatralsk, alt pakket inn en poppete type metal med enkelte drypp av goth og metal.

Vokalen spenner fra det rolige og vanlige, til det operatiske og pompøse, som kanskje ikke kommer som et sjokk når jeg har forklart deg litt rundt Dark Sarahs uttrykk. Skiva åpner seg aldri helt for min del, skal jeg høre denne typen musikk, er det for eksempel milevis bedre med Luca Turellis Dreamquest, der snakker vi snacks og innertier.

Gjester fra Wintersun (bass), Udo (gitar), og en vokalpartnere i dialogene er fra Sonata Arctica (mannlig), samt ex-Xandria og Van Canto (kvinnelige) er verdt å nevne, men skiva heves ikke voldsomt av disses assistanse. Albumet er bra, hva som gjør at jeg ikke tiltet tror jeg har å gjøre med at det ble litt tannløst i låtmaterien. 

6/10 (svak)

Tracklist:

  1. Save Me
  2. Poison Apple
  3. Hide And Seek
  4. Memories Fall Feat. Manuela Kralle
  5. Evil Roots Feat. Inga Scharf
  6. Violent Roses
  7. Hunting The Dreamer 
  8. Fortress
  9. Silver Tree
  10. Sun, Moon And Stars
  11. Light In You Feat. Tony Kakko
  12. Sarah's Theme
  13. Memories Fall (Orchestral Version)
  14. A Grim Christmas Story