Banner Heavymetalno 23september2022 Summermetalfest Update

Custard "Imperium Rapax"

av yngve

Custard 21Selskap: Pure Steel Records

Release: 03.12.21

Tysk powermetal, for fans av blant annet Grave Digger.

Det står i presseskrivet at ikke bare fans av de og Blind Guardian og Rage vil like dette, men også fans av typisk klassisk metal som Priest og Maiden. Ingen av disse tyske banda er blant mine favoritter, selv om enkelte utgivelser gjennom årene har blitt verdsatt og står i hylla. Og denne er det litt siden ble sluppet, men jeg spar meg ned i bunker for tiden :). Musikk er uansett ny om man ikke har hørt den ;).

Custard@Facebook

Det lukter helt streit power med melodi og litt gyngende groove på tittelkuttet, som åpner skiva etter en kort intro. Det er andre innfallsvinkler på senere låter, der de også riffer tungt og litt thrasha, men det er ikke så dumt å legge litt vikinginspirert power uten stor innovasjon til grunn om man skal forklare tyskerne her. Det er ikke nødvendigvis negativt fortegn på dette, det kommer an på hva du liker og vil ha. Jeg personlig krever nok litt mer, men jeg har ikke noe problem å anbefale dette til de som liker det etter boka, og som liker sin kraftmetal. Det er dog litt røffe kanter på noe av dette, så polert er det ikke. 

Vokalen er ok, men har litt å gå på i min bok. Det er litt avhengig av hvor Oliver befinner seg, han er best i de mørkere regionene, når det dras på er det litt tynt synes jeg. 

Fra det ene til det andre er stikkord jeg sitte igjen med, fra det tunge til det pompøse, fra det lykkelige ølkrussvingende til den mer klassiske metallen. Litt tysk tradpower, litt Manowar, litt polert, alt kastet i en sekk, ristet godt på og sluppet løs av en kvintett tyske metalskaller som tar for seg det romerske imperiet. 

Og det er ikke så mange låter som det ser ut til, det er en del korte introer her og der.

6/10

Tracklist:

 1. Imperium Rapax
 2. Children Of The Wolf
 3. In Umbra Aquilae
 4. Res Publica
 5. Blessed By Baal
 6. Blood And Sand
 7. The First Emperor
 8. Gloria Aegypti
 9. The Goddess Of Magic And Death
 10. Cornua Mortis
 11. Furor Teutonicus
 12. Ode To The Flames
 13. Morituri Te Salutant
 14. Quo Vadis