Civil War "The Last..."

av yngve

689 Civil War CmykFull tittel: "The Last Full Measure"

Selskap: Napalm Records

Release: 04.11.16

Svenskene kom med nytt album for en tid tilbake

Jeg får så mange filer/digitale promoer at mye blir glemt, eller skippet. Civil War var egentlig et band jeg fulgte greit med på, men jeg mistet litt fotfeste når vokalist Patrik forlot bandet i desember i fjor. Jeg liker stemmen hans, og selv om det er litt cheesy saker når Civil War driver på, var vokalen noe av det som ofte løftet bandet opp et hakk eller to. Litt molefonken ble mappen med låtene til The Last Full Measure liggende og spilt hist og pist. Derfor tenkte jeg at det var ok å få ut en anmeldelse.

Civil War@Facebook

Det som gjelder for Sabaton gjelder her; Det er bra, men det er også en del som løfter det hele opp i en litt, for å gjenta meg selv, cheesy sfære. En del melodier er veldig klisjé, og spesielt disse folkeaktige sakene, som starten på Tombstone. Selve låten har mye krutt, men deler er litt vel Blackmores Night.

Men, det er et album samlet som nok innfrir det fansen hadde håpet på i forkant. Som de foregående skivene er det svakheter, men mest sterke låter. Det Civil War vinner på er at de har dette drivet, dette litt klassiske tungrockdrivet, det er ofte av høy kvalitet. 

Nå med Patrik ute, og ny vokalist på plass (februar i år), gjenstår det å se om bandet fikser å erstatte denne Dioesque-vokalisten Patrik. Det hjelper selvsagt at trommeslager Mullbak er skikkelig flink, og at tangenttrykkeren, som Sabaton nok savner, gjør en del tøft, men blir vokalisten for vanlig, for stereotyp, kan bandet miste fotfestet. Tror jeg. Patrik hadde en snert, en dyp og kraftig røst, pondus. Men man skal aldri si aldri, jeg er spent på neste skive.

Siden linken til Sabaton er så sterk, og det er helt naturlig å sammenligne, vil jeg faktisk tipse om dette om du som meg synes Sabatons siste var samlebåndsalbum. 

7/10

Tracklist:

 1. Road To Victory
 2. Deliverance
 3. Savannah
 4. Tombstone
 5. America
 6. A Tale That Never Should Be Told 
 7. Gangs Of New York
 8. Gladiator
 9. People Of The Abyss
 10. The Last Full Measure
 11. Strike Hard Strike Sure (Bonus)
 12. Aftermath (Bonus)