Rockman Hm 2024 500x80

Cage of Torment, extremt og fett

av yngve

ImageCage Of Torment er fra Florø, bruker masse tid på å spre musikken sin, bråker fælt, er flinke til å spille, har selvtillit og bør sjekkes ut om du er i et extremt hjørne. Jeg tok en prat med Are, trommis, både om bandet generelt og skiva som kom ut for litt siden. Her er hva som kom ut av den samtalen. Og spre gjerne intervjuet om du liker musikken.

Dette må da være velvære for musikksjela? Å få ut skiva?

"Ja, kan du gjerne si! Etter så lang tid gjør det godt! Samtidig jobber vi mer med neste album, det er ikke vits å holde tilbake, vi har mye mer å by på!"

Cage Of Torment er ikke et band som kommer til å herje hitlistene, til det er uttrykket for spredt og bråkete. Når dere jobber opp låter og lager musikk, har dere ambisjoner om å bli et superband? Eller skjønner dere at dette er litt smalt og vil heller konsentrerer angrepet og slå ned i en limitert del av befolkningen? 

"Vi gjør det for det er gøy først og fremst, anerkjennelse får vi fra responsen både fra kjente og ukjente. Også virale medier. Å bli ett superband? Tja, vi er da et superband for en minoriteten nå da :). Vi har fått mye god respons, mest utenfor Norge. Vi er Cage Of Torment, og det er fett! Det er vel flere band i samme situasjon, men jeg føler vi har vår greie og fortsetter å utvikle oss og kjører på med nisjeprodukt om du vil. De som skjønner hva vi driver med, digger det, enten om det er 2500 fans på Facebook eller 100 stykker på en gig."

Jeg hører både død og thrash, og en Göteborg-groove. Hvor vil dere selv plassere bandet? Er det rett og slett bare extrem metal?

"Klart, det kommer mye inspirasjon fra svenskene, og Meshuggah blant annet. Vi hørte mye på Dismember og Edge Of Sanity også i ungdommen, men føler vi ikke vil inn i en bås. Det er Cage Of Torment, men i en rekke av metalsjangerene, ja enten det er death/core eller extreme."

Jeg har, uten at jeg husker helt nøyaktig, jobbet med noe fra dere før. Og det er vel en tid siden? Hva har dere gjort i forkant av skiva? Har dere jobbet vel og lenge, promotert og tatt dere tid for at produktet skulle bli kvalitetssikret?

"Vi har vel brukt de kanalene vi kan for å spre navnet, for å promotere skiva - gå med hevet hodet og å være fornøyd. I forkant av utgivelsen ble det gjort en albumteaser, samt at vi kom ut med med presseskriv og nyheter. Vi kontaktet en haug med selskaper og prøvde å bli hørt. Vi har opparbeidet en bra fanskaret på Facebook, nå vokser interessen på Instagram og Twitter med nye tilhengere, så nye folk fanger stadig opp skiva og fanger interesse for bandet og musikken."

Cage Of Torment@Facebook

Og jeg begynte umiddelbart å lete etter plateselskap-logo, men dette er en privat release. Hva skjedde? Var dere i kontakt med noen? Eller er dette slik dere selv ønsker det?

"Vi har jobbet mye med å bli signet, samt promotering. Det har blitt en del avslag og det å ikke få svar i det hele tatt. Det er vel sånn det har blitt, at fåtallet kommer igjennom. Vi bestemte oss til slutt å få gitt det ut på egenhånd. Det var i grunnen greit å få det gjort siden responsen ble bra nå i etterkant. Vi kjører på videre vi!"

Bookleten var også kul, spesielt likte jeg jernkula ;). Men det ble litt dårlig med tekstlesing da fonten var noe mini - og jeg har ikke dårlig syn, he-he. Hva tar dere for dere i tekstene? Går det hånd i hånd med musikkstilen? Og tittelen? Exceed?

"Tekstene går vel til musikkstilen; mange fiktive handlinger til mer fantasifulle urealistiske tekster. Exceed kommer fra Exceeding. Det var navnet på bildet på frontcover som designeren hadde tilgjengelig for salg. Så Pierre fra 3mmi designet hele artworken utifra det bildet. Vi sendte en forespørsel på bildet, så var samarbeidet i gang. Mest sannsynlig et fast samarbeide.Tittelen blei kortet ned til Exceed, som i bunn og grunn er å overstige."

Jeg jobber med så mange band og folk at jeg aldri kommer til å huske navn og hva den enkelte gjør, derfor hadde jeg et håp om at du kunne fortelle meg om medlemmene i Cage Of Torment gjør andre ting parallelt? Og eventuelt, hva har dere gjort tidligere?

"Ove Ronny og Are (meg selv) spiller også sammen i Through Your Eyes (Det bandet husker jeg jo :) Yj). Der ligger det en fulllengder i luften også. Ellers har jeg gjort trommespor på Trelldom sitt album Til minne. Niklas spiller også gitar i Punch, nok et rocka Florøband, som er aktuelt med album til høsten. Torstein på bass er også bassist og vokalist i Demolition Crew. Kim er Kim, han skriker og har ellers holdt på med musikk tidligere. Han går videreutdanning innen musikk nå. Albumet er mikset og mastret av Kim og Cage Of Torment."

Lokalt, er det et bra miljø? Hvor holder dere hus?

"Vi representerer Florø, hvor vi holder til i en skitten musikkbinge. Her har det vokst frem mange gode musikere og band, alt fra folkrock til metal. Miljøet er stort og voksende blant ungdommen ihvertfall. Angående metal er vel det litt lukket, og folk trives vel best hver for seg eller i små grupper. Ellers er det veldig mange kreative sjeler her."

Jeg kan se for meg at dette kan bli en bra liveopplevelse, men det er også musikk som krever en del og som kan bli slitsom for mange. Hvordan er tilbakemeldingene etter konserter? og spiller dere mye ute?

"Etter releasekonserten på Inside i Bergen nå i mai, var responsen kanon. Folk som ikke liker metal kunne fortelle at dette var gøy. De som var der var fornøyde, og neseblod og latter fra moshpit beskriver en god stemning. Ettersom vi bruker 8-strenggitarer, blir jo det enda mer heavy og gromt. Det krever jo sitt lydbilde, men til nå har responsen vært positiv! Men folk generelt syns det er fett, tight og blir levert med høy kvalitet.
Vi satser på mer spilling fremover da fokus har vært på albumslipp og den biten der. Det er generelt god stemning i lokalene når vi spiller."

Hva har dere gjort av pushing? Er det maks press på å få albumet ut, opp og fram? Eller er dere et band som tar det helt chill og ser hva som skjer?

"Vi gjør det vi kan for å bli hørt, det er liksom ikke at vi spiller inn, gir faen og gir det ut. Vi prøver lykken så klart! Vi har sendt albumet til både fans i Brasil og Usa, så vi er happy med det å bare glede noen. Ellers er det sider på Facebook og Twiter osv. som har engasjert seg og promotert oss og delt musikk/nettside. Men vi digger det vi gjør, så vi koser oss underveis, gjør vår greie og prøver selvsagt å gjøre det beste ut av det hele."

Sjekk anmeldelse av 'Exceed' her.

Siden musikken til Cage Of Torment er ganske variert, hadde det vært gøy å få vite hva som inspirerer. Gjerne med litt spennvidde, fra det ene ytterpunktet til det andre, for jeg mistenker at dere ikke bare hører på extrem metal selv?

"Vi er vokst opp på Pantera, Sepultura, Meshuggah, Dream Theatre og oldschool hardcore som Sick Of It All f.eks., så det er vel litt av grunnmuren. Samt  obligatoriske klassiske gitartimer.Men vi hører på alt fra Red Fang til Whitechapel, fra Ingested til Tool... Akkurat nå går det mye i Orgin og siste skiva til Aborted, men vihører like greit på MastadonCrowbar, Hatebreed og Kvelertak. Vi er genuint interessert i musikk og liker å finne ny musikk å høre på, så man utvider spekteret hele tiden, noe som bidrar til å utvikle oss."

Hjertelig takk! Jeg setter feit pris på at dere stoppet innom :). Avslutt gjerne med noen ord om det er noe som skal/må formidles eller om det er noen som trenger ros eller fortjener dask: 

"En ting er da bare helt forbanna greit, ingenting skjer av seg selv, så ros til oss!! Dette er starten, og det kommer masse, masse mer, så følg oss, mail oss, book oss!"