Rockman Hm 2024 500x80

Bandslipp Southern DisComfort 2017

av yngve

Slanderer Crowley 1Melechesh, som avlyste, blir erstattet av:

Blood Red Throne

Som for meg er et pluss deluxe :). Det betyr at en viss gitarist, host, Daniel, får kjørt seg. Både dette og konseptet med å vise fram Scariots historie fra scenen blir på hans timeplan framover.

"Kongene av norsk death metal, som smeller inn som nr. 2 ut på fredagen under årets Southern DisComfortnærmer seg 20 år. Bandet har spilt utallige konserter og festivaler, og gitt ut 7 fullengdere som alle har høstet glimrende anmeldelser.

Live byr Blood Red Throne på en blanding av ustabil brutalitet, dødelig presisjon, fart, aggresjon og groove, som kan blåse selv de mest hardbarka publikummerne av banen."

Sjekk ut et av de kuleste intervjuene jeg har gjort, med trommeslager Freddy. Verdt en titt. 

Fotograf av bildet over, av Freddy, er knipset av Slanderer Crowley.

Lineup så langt:

  • Blood Red Throne
  • Blot
  • From The Vastland
  • Green Carnation
  • Harm
  • Heidra
  • Scariot
  • Son Of A Shotgun
  • Wyruz

***

Nyhet fra 19.05.17:

18422192 1287625204683051 5412951122685919063 O

Dagen slipp er:

Green Carnation. Og det blir ikke showet som vi har sett noen gange de siste par årene.

Bilde: Green Carnation@Karmøygeddon, fotograf: Jørgen Freim

"Etter nærmere 10 år ute av rampelyset, annonserte i 2015 Kristiansand-bandet Green Carnation at de det kommende år ville markere 15-årsjubileumet for utgivelsen av Light of Day, Day of Darkness (2001) med å gjøre utvalgte show på flere kontinenter. Etter legendariske festivalopptredener blant annet på Blastfest (Norge), Roadburn (Nederland) og ProgPower USA avsluttet bandet jubileumet med en spektakulær konsert i Kristiansands storstue Kilden Teater- og konserthus, hvor de trakk blodfans fra nærmere 20 land.

Ikke lenge etter jubileums-året offentliggjorde bandet at de kom til å gjøre konserter også i 2017, og de spilte også hele Light of Day, Day of Darkness Karmøygeddon i mai dette året.

Vi har forsøkt å få til noe sammen med Southern Discomfort flere ganger, og i år klaffet det endelig. Vi gleder oss veldig til å spille på festivalen, og har allerede begynt å forberede et show en headliner verdig sier vokalist Kjetil Nordhus.

Hva bandet skal fremføre på Southern Discomfort i Kristiansand i 2017 ønsker de ikke å røpe, men det blir ikke en gjentakelse av de siste to årenes konserter."

***

Nyhet fra 28.04.17:

To band kom på plass, et eksotisk og et lokalt.

"Melechesh  (Facebook) har sin opprinnelse fra Jerusalem (og Betlehem), hvor karrièren startet på 90-tallet. Svartmetallen har inkorporerte musikalske inntrykk fra midtøsten, og de kaller det selv Mesopotamian metal! Deres første demo, As Jerusalem Burns, fikk mye oppmerksomhet fra undergrunnmetalfans, men også av lokale myndigheter. Melechesh ble beskyldt for å drive med svart magi av politiet og Jerusalem by. Anmeldelsene ble til slutt droppet, og i 1996 ble debutalbumet med samme navn sluppet på en amerikansk metallabel. Etter debuten har de fulgt opp med fem fullengdere til, og Melechesh er nå et velkjent navn i metalscenen.

Melechesh har gjestet Norge tidligere, blant annet Midgardsblot i fjor. I år er det Kristiansand og Southern DisComfort som står for tur! Vi gleder oss."

Son Of A Shotgun (Facebook) : "Ivan Meathook Gujic er nok mest kjent som gitaristen i dødmetallbandet Blood Red Throne, men med hans nye prosjekt Son Of A Shotgun får han vist andre sider av seg. Debutalbumet Mexican Standoff ble gitt ut tidligere i år, og her har flere forskjellige musikere bidratt.

Selv om Ivan er vant til å stå på scenen med Blood Red Throne, blir dette første gangen med Son Of A Shotgun! S.O.A.S spiller som ett av to band på klubbscenen (OA) siste dag under festivalen.

Vi er fornøyde med å kunne tilføye enda et lokalt navn på lista!"

Soas Main Cover[1943]

***

Tidligere nyhet:

Tre band kom på plakaten nå nettopp.

Wyruz, danske Heidra og svartmetalbandet From The Vastland.

"Wyruz  er ett av de mest spennende up and coming banda i Norge om dagen. Hamarbandet ble etablert allerede i 2002, men det virker som at de med andre albumet Judge and Jury fra 2015 endelig har klart å få den oppmerksomheten de fortjener. Albumet mottok strålende anmeldelser, og her går det i norsk aggressiv thrash, teknisk sådan."

"Det Københavnbaserte bandet Heidra, tar også turen i september. Heidra har med sine solide liveshow og kritikerroste album oppnådd et godt rykte både i den danske så vel som den internasjonale folkmetalscenen. Musikken er en fusjon av black- power- og folkmetal(!), og i 2017 forventes et nytt album. På tide å bringe dem til Kristiansand!"

"Sist men absolutt ikke minst vil vi presentere From The Vastland. Bandet ble opprinnelig startet opp som et enmannsprosjekt av det persiske multitalentet Sina i 2010, men er nå et fulltallig band ved hjelp av musikere fra den norske metalscenen. From The Vastland spiller oldschool black metal, men man hører at orientalske elementer har en innflytelse. Mange stiftet først bekjentskap med Sina og From The Vastland gjennom den norske metaldokumentaren Blackhearts, hvor Sina er en av hovedpersonene. From The Vastland har spilt på blant annet Inferno, Blastfest og Midgardsblot tidligere. På tide de kommer til Southern DisComfort!"

***

14289805 1449541165075533 2997367919557734512 O

Nyhet fra 22.09.16:

Tre band kom på plass i dag, tre Sørlandsband.

Blot er godt kjent, de klarte bragden å hive en durabelig mengde folk inn på Kick i Kristiansand for en tid tilbake når de presenterte sin svarte vikingemetal. I tillegg var de å se på årets Midgardsblot, for de av dere som var der. Scariot, kjent i Sørlandsscenen så vel som nasjonalt og internasjonalt. Bandet, som blant annet hadde Oddleif fra Communic i front på vokal, ble styrt av Daniel Olaisen, kjent fra Blood Red Throne.  Harm, thrasherne fra Mandal, trio med tæl, er godt kjent her på Heavymetal.no. Bassist Steffan var jo med i Scariot i sin tid.

Disse tre banda utgjør dagens slipp, her følger et presseskriv Lena@Southern var så kul å sende over :).

"I 2017, altså neste år, blir det den 15de gangen Southern DisComfort arrangeres i Kristiansand. Festivalen så dagens lys allerede i 2002, og de som er kjappe i hoderegning ser at jubileet egentlig skulle vært i år, men de fleste festivaler opplever både medvind og motvind. I 2005 ble ikke festivalen avviklet, men vi har likevel overlevd og jubileet skal feires.

Vi starter allerede nå med å annonsere de første navnene som skal pryde 2017-plakaten, et knippe band som også kan feire sine egne jubileum.

Scariot (bilde til høyre) sparker i gang ballet fredag 8. september. Dette er det første bandet til Daniel Olaisen (Blood Red Throne), og ble startet i 1997 (altså 20 år siden til neste år). I løpet av de ti årene bandet var aktivt, rakk de å gi ut fire fullengdere (alle med forskjellige vokalister og trommiser). Mange musikere hadde en periode i bandet, som f.eks. Øivind Hægeland (Spiral Architect, x-Arcturus), Bernt Fjellestad (Guardians of Time, Susperia), Steffan Schulze (Harm), Steve DiGiorgio (Testament, Sadus, Death), Asgeir Michelson (Spiral Architect, x-sessiontrommis for Testament), Anders Kobro (In The Woods), Tor Atle Andersen (Communic) for å nevne noen. Lista er lang.

Scariot12x

Olaisen har fått med mange på den etterlengtede reunion-konserten som blir den eneste, og eksklusiv for Southern DisComfort. Dette blir spennende! Hvem som ha takket ja til invitasjonen fra Daniel Olaisen om å bli med på noen låter kommer vi tilbake til. Men vi røper at svært få har takket nei.

Et annet band med 20-års jubileum er Mandalsbaserte Harm. Den hardtarbeidende thrash-/death metal-trioen slapp sin tredje fullengder October Fire nå i 2016, og de burde strengt tatt vært en del av lineup-en vår i år. Slik ble det ikke, og det tar vi på vår kappe. Men til neste år kan de altså feire 20-års jubileet sitt hos oss. Harm står på SDC’s scene lørdag 9. september.

Blot er det tredje navnet vi annonserer i dag. Navnet indikerer temmelig sterkt hvilken sjanger de ligger i - sa noen viking-/black metal?!? Debutalbumet Ilddyrking ble utgitt i 2015, som i likhet med de få livejobbene de har gjort (releaseparty og Midgardsblot) høstet gode anmeldelser jevnt over.

Vi kommer ikke utenom å nevne at Blot også kan feire sitt eget jubileum på SDC. I 2017 er det 10 år siden bandet så sin spede begynnelse. At gutta omsider tok til fornuft og valgte å spille live er vi svært glade for. Vi gleder oss til de åpner dag to.

At de tre banda vi presenterer i dag alle har et eget jubileum er kun en artig tilfeldighet. At de alle også har lokal forankring er heller ikke tilsiktet. Men sånn blir det fort når Sørlandet kan hoste opp så mye bra!"

Bilder under: Blot øverst (fotograf: Jon Tønnessen), Harm nederst.

12029840 887397411308371 7659446022049582423 O

Harm