Au Champ Des Morts "Dans la joie"

av rune stordahl

Au Champ 17Selskap: Debemur Morti

Release: 27.01.17

Behagelig og atmosfærisk Black Metal fra Frankrike.

Syvtommeren som ble sluppet midtsommers 2016 av dette relativt nyoppstarta bandet bar bud om at store ting var i gjære, men forventningene den skapte har ikke blitt innfridd, dessverre. Ikke at debutfullengderen til franskmennene er dårlig, men vektingen av hissige, intense partier og de mer avdempete og rolige tingene er i favør av sistnevnte. Så den hissige tremolo-baserte låta fra syvtommeren er utelatt, mens den mer stemningsbaserte b-siden er inkludert. Og personlig hadde jeg gjerne sett at det var omvendt.

Au Champ Des Morts@Facebook

Musikken er altså rimelig avslappende selv om det er snakk om Black Metal, og stemningsmessig er skiva preget av melankoli og vemodige melodier. Materialet har fin flyt både innad i hver låt og fra spor til spor, så det ligger godt i øret fra første stund. Og selv om skiva er temmelig strømlinjeformet har den tålt overraskende mange lyttinger, både via stereoanlegg og hodetelefoner. Likevel savner jeg låter hvor trommingen i det minste har mer intensitet på flere partier. Når de for eksempel trør til ca. fem minutter uti Après Le Carnage kan man kjenne igjen noe av magien fra a-siden på syvtommeren. Det samme gjelder tittellåta, som kanskje er det sterkeste sporet her, totalt sett. Ellers er alle trekkene man vanligvis forbinder med Atmospheric Black Metal på plass, renvokal inkludert, så foretrekker du det mer nekro og utilgjengelig er ikke dette skiva for deg, for å si det sånn.

Plata har de samme produksjonmessige kvalitene som jeg berømmet dem for sist: Miksen er bra, alt finner sin plass i lydbildet, og både bass og synth er distinkt tilstede, så Dans la joie har blitt et helstøpt og gjennomført produkt, tross alt. Karaktersetting på ei skive man egentlig liker og har spilt mye, men egentlig er ganske skuffa over, er alltid en dassete oppgave, men den ligger og vaker mellom seks og syv, så da blir det en mellomting.

6,5/10

Tracklist:

  1. Nos Décombres
  2. Après Le Carnage
  3. Le Sang, La Mort, La Chute
  4. Contempler L'Abîme
  5. Dans La Joie
  6. L'Etoile Du Matin
  7. La Fin Du Monde