Karmøygeddon 23 B

Albez Duz "Enigmatic Rites"

av arni sørlie

Albez Duz 19Selskap: Listenable Records

Release: 19.04.19

Når sludga doom blir vakkert og interessant!

Berlinerene i Albez Duz slapp sitt fjerde album for en tid tilbake, men kvalitet har ikke datostempling i musikk. Det er en glede, selv om glede kanskje ikke er unisont med musikken, å høre et band i denne sjangeren gjøre det så interessant, vakkert og variert.

Ofte finner jeg band i denne sjangeren litt ensformige og litt kjedelige, men på Enigmatic Rites er det en atmosfære som holder meg gående hele spillelengden på gode 50 minutter. Det er selvfølgelig noen elementer som setter dem i sjangerens bås, men man kan ikke kreve nytenking og innovasjon fra start til endes på et slipp. Fra den episke dooma biten, til den mer sludga gjørmen, videre til vakker messende melankoli innpakket i en utrolig kledelig og bra produksjon. Det må gis applaus til Alfonso Brito for en helt hinsides bra jobb bak mikrofonen. Blandingen mellom den litt mørke nesten onde biten, til de korlignende partene, og topping med ultraklar sart ren stemme gjør albumet noe for seg selv. Det er en solid helhet i Albez Duz som gjør lytteopplevelsen noe for seg selv. 

Albez Duz@Facebook

Partisipation Mystique Totalitaire, at en så enkel låt kan bli så kraftfull, at Surrender kan gi en så stor kraft i et rom, det er bare å ta av hatten! For å gi en pekepinn kan man nesten sammenligne Enigmatic Rites med en blanding av Devin Townshend og Bathory, bare i en doomerstona versjon med kraft fra en annen verden. Det er det som er med denne platen, det høres originalt og eget ut, selv om man har mange band i sjangeren. Sjeldent blir man så fokusert gjennom en hel plate.

Anbefales!

10/10

Tracklist:

  1. Rites of Hidden Souls
  2. Wandering Soul
  3. Participation Mystique Totalitaire
  4. When the Bird Fledges
  5. Surrender
  6. Emperor Is Blind
  7. Only Lies (bonus på cd)