Karmøygeddon 24

Vitam Aeternam, video

av yngve

Nå er første smakebit fra det teatralske bandets debutskive her.

Du kan forhåndsbestille cd og lp-er hos Crime Records HER , og digitalt forholder du deg til Bandcamp .

Vitam Lp 20

***

Nyhet fra 07.06.20:

Bandet, prosjektet, konseptet, begynner å trekke mot albumrelease. For dere som ikke vet det, er dette et band som vasser rundt i cinematisk- og pompøs-, teatralsk- og frysning på ryggen-musikk. Nå er testepressene i systemet, har vært en stund, de fysiske kopiene begynnere vel å nærme seg, og vi vil få en promokampanje fra Crime Records og manager Mathias Løken , der du vil få info og drypp av musikk inntil skiva kommer. En prat med labelboss Thomas har man også fått til.

In English: For those not familiar with the band, it's all about cinematic, theatrical music, and music making the hair stand up on the back of your neck. Now the album is getting close, the test pressing have been delt with, and the label (Crime Records) and manager (Mathias Løken) have started promoting the release.

Vitam Aeternam@Facebook

Fascinationen med Devil Doll ligger der, og at de også har gjesteopptreden fra gitarist derfra er jo fantastisk. Jeg har hatt en anmeldelse av skiva klar lenge, da jeg fikk tilgang tidlig, og etter veldig mange runder med skiva ligger den fortsatt og flyter på overflaten. Den har ikke blitt svekket av månedene, og den spilles fortsatt på det jevne her. #Levetid. Det må forventes et par-tre runder før den er under huden, men da tror jeg, om du er i målgruppen, den kommer til å ligge der som en del av deg.

In English: The fascination for Devil Doll is present, and securing a guest spot from Devil Dolls guitarist is just insane! I have had the album for a long time, and even though i have played it stupidly many times, it still holds up. If you are a fan of this kind of music, I believe it will crawl under your skin, and stay there. It is an album for the few, the musical gourmets, and if you dare to enter the Vitam sphere using headphones, the experience will double up. Like a dark matter it enters your mind, and the more you listen, the more you'll get in return.

I anmeldelsen poengterte jeg blant annet dette:

  • Dette er en skive som nok vil bli perler for svin i enkelte tilfeller.
  • Våger du deg inn i sfæren med hodetelefoner dobles nytelsen.
  • Dette er en skive som vokser seg inn i systemet som en mørk materie, og som pleier sinnet, og gir mer tilbake jo mer du lytter.

Vitam Aeternam 20 Cover

En prat med Crime Records

Selskapet bak slippet er Skiensbaserte Crime Records. Thomas derfra ble kontaktet, og jeg lurte først på hvordan selskapet kom i kontakt med bandet. Var det lokalt engasjement, band dere hadde fra før, rykter om at Crime var et bra selskap å være på?

"Nå har det seg slik at Bjørn Goberg Thorstensen og Morten Kowalski drev med salg og distribusjon i Norge av vinyl og cd i selskapet High Vibration på 90-tallet. Og der hadde dem blant annet distribusjon av Devil Doll. I den forbindelse ble dem kjent med Mathias Løken (som vel har den største Devil Doll-samlingen utenom Mr. Doctor sin egen ville jeg tro). Mathias er Vitam Aeternam’s manager (bandets 4. medlem) og det var han som tok kontakt med Bjørn for å presentere debutalbumet for ham. Bjørn tok med seg albumet til meg. Og etter en gjennomhøring bestemte vi oss raskt for at dette var noe vi ønsket å gå videre med."

Vet du om andre selskaper var aktuelle? Måtte du tilby noe, kjempe om gunsten?

"Jeg vet faktisk ikke om det var andre selskaper inne i bildet. Når vi hadde bestemt oss for at dette var noe vi ønsket å jobbe videre med, så fikk vi arrangert et møte med Mathias og Andrè Aaslie. Der snakket vi om hvordan vi jobber og hva dem kunne forvente fra oss. Og de fikk presentere sine tanker og planer. Det var et veldig trivelig og konstruktivt møte.

Når vi nå i ettertid holder på med ferdigstillingen av denne utgivelsen sammen, så kan vel det være en god indikasjon på at begge parter likte det den andre presenterte. Eventuelt ble de så sjarmerte av den bunnløse skjenkingen av Cola, både med og uten sukker i dette nevnte møtet, at de ikke kunne motstå fristelsen for en gjentakelse (noe som skjer til helgen, gutter :)."

Og jeg vet du liker dette godt, har du noe forhold til musikerne i prosjektet fra før?

"Den eneste av dem jeg kjente til fra før er Andrè, som jeg ble kjent med på 90-tallet i musikkmiljøet i Oslo. Det ble mang en konsert hvor vi traff på hverandre, og hvor vi utvekslet musikktips. Men jeg er nok over årene mer kjent med anmelderen Aaslie enn musikeren Aaslie. Men det er i ferd med å endre seg nå."

Og nå, hvor er dere i prosessen i å få skiva ut på markedet?

"Vi har som mål å få gitt ut albumet til høsten. Eksakt dato må vi komme tilbake til når de siste detaljene på design er på plass, og platen har gått i trykken. Noe som vil skje om veldig kort tid, men det er noen detaljer som vi må være helt sikre på før vi gir vår endelige godkjenning.

  Vinylutgaven kommer til å bli et smykke. Skal man fri til sin kjære, går ned på kne og flipper frem en førstepressutgave av dette albumet, kommer man garantert til å få ja. Men for guds skyld, husk å få særeie på albumet i ektepakten skulle det gå skeis senere."

***

In English, short version: A couple of the guys at Crime Records used to run a mail order, High Vibration, back in the 90's. They had Devil Doll on their menu, and through this they got connected with Mathias. The label listened to Vitam, managed by Mathias, and the rest is history. Thomas do promise us a spectacular lp-version, and describes it as a jewel. Looking forward to it? Oh yeah!

Vitam Aeternam 20 Logo (1)