Tonsofrock-2024-heavymetalno-500x80

Nightwish "Endless Forms Most Beautiful"

av yngve

UnnamedSelskap: Nuclear Blast

Release: 27.03.15

Så var det på tide å sjekke formen til finnene, som jeg selv mener har dabbet godt av siden de var på høyden.

Mange er enige med meg, andre ikke; det er utvilsomt Oceanborn, Once og delvis Wishmaster som hersker, og da med Tarja seffers. Bandet synes jeg aldri har klart å komme over tapet av Tarja, noe jeg ikke føler denne nye madamen heller ikke klarer. Dette er et bedre album enn de fyrte av sist, det er det liten tvil om, men der var vokalen noe kjedelig og uengasjerende etter min mening. 

Valget mellom å fiske opp en helt ukjent dame med baller og talent kontra å dytte en allerede etablert kvinne i front, hm, mulig det er lettere å etablere seg på nytt med det siste alternativet? Man vet hva man får, og man får en vokalinne som allerede er kjent med bandlivet og som folk er komfortable med. Jeg har ingenting å utsette på Floor Jansen, men selve skiva mener jeg ikke er en killer. Den er helt ok, bedre enn forventet, men med en spilletid på nesten 80 minutter er det litt dømt til å bli langdrygt.

Nightwish@Facebook

Det er tydelig at sjefen sjøl fletter inn disse filminspirerte bitene i låtene, for det er plenty av soundtracky snutter her. Kombinert med de kommersielle og svulstige refrengene man hører en del av her, treffer Nightwish ganske bra med Endless Forms. Personlig er jeg ikke helt der, men jeg hører jo lett at denne skiva ikke kommer til å få like mye tyn som andre, og at den nok vil stå seg greit når det har gått litt tid.

Det er mye musikk å fordøye, og jeg har absolutt ikke kommet i mål med disse 78 minuttene, men litt har jeg da fått med meg. Jeg sier meg fornøyd og litt til, noe som betyr at fansen nok er svært happy.

6,5/10

Tracklist:

  1. Shudder Before The Beautiful
  2. Weak Fantasy
  3. Élan
  4. Yours Is An Empty Hope
  5. Our Decades In The Sun
  6. My Walden 
  7. Endless Forms Most Beautiful
  8. Edema Ruh
  9. Alpenglow
  10. The Eyes Of Sharbat Gula
  11. The Greatest Show On Earth