Tonsofrock-2024-heavymetalno-500x80

Leprous "The Congregation"

av yngve

11082510 10153451272085101 2905768635573332151 NSelskap: Inside Out

Release

Hvordan i all verden skal jeg angripe dette? 

Hvordan i all verden skal man anmelde et slikt album, av et slikt band, innenfor en tidsramme som jeg føler er urettferdig? Jeg holder en knapp på at det hadde vært greit å ihvertfall ha et halvt år med et slikt album. Man vet at Leprous er genier, man vet at skivene ofte kommer seg på plass etter lang tid, og man vet at selv om man føler det er en svakere skive enn sist, fra skiva du endelig fikk åpenbaring på, og som kravlet seg under huden, er det garantert at man ikke sitter med den samme følelsen nå som om la oss si et par måneder. Urettferdig,

Leprous@Facebook

Jeg har nettopp denne følelsene nå, jeg synes ikke Concregation er like fet som de par før, og hva skal man da mene? Drit. Låtene hører jeg det ligger masse jobb bak, melodiføringen, sanglinjene, arrangeringen, lyden, det formelig oser innsats og vilje. 

Jeg ser skiva tidlig fikk veldig bra anmeldelser, og de fortsetter å komme, det finner jeg personlig merkelig. Da tenker jeg på de som klarer å finne ut hva slags skive dette er med en gang, for det er rett og slett ikke mulig. Kanskje er det årets skive? Kanskje er dette en massiv musikalsk opplevelse som vil endre livet ditt? Det kan jeg se for meg, at skiva blir en som mange i ettertid, fram et par år, vil ramse opp som favoritt, men nå? 

Jeg er ca i mål med å høre meg litt lei av albumet, jeg føler ikke at jeg er i mål med å komme inn i materien i den grad at jeg vet nok om utgivelsen. Og det som er leit, som anmelder, er at jeg muligens ikke får tid til å virkelig dykke ned i denne før om lang tid. Slik ståa er nå, men filene tikkende på forskjellige lydkilder over en ganske lang periode, sitter jeg fortsatt med denne uferdige følelsen. Skiva er fet, bandet ruler, alle er magiske i sine øyeblikk, men jeg er altså litt fragmentert i å skulle karakterfeste saken. 

Jeg velger å utsette det hele, og drite i å dele ut poenger, fastslå at dette nok blir en favoritt, en klassiker, at bandet vil fortsette sitt seierstog, og at det nok tar ett års tid før jeg og mange andre virkelig blir kjent med låtene. Om dere tvinger meg til å slippe en vag karakter nå, vil jeg svakt skissere en åtter på blokka.

Om bandet er happy med å stresse en stakkars skribent og lage musikk som engasjerer, ufordrer og etterlater et vell av følelser, da har de oppnådd noe :).

Tracklist:

  1. The Price 
  2. Third Law 
  3. Rewind 
  4. The Flood 
  5. Triumphant 
  6. Within My Fence
  7. Red 
  8. Slave 
  9. Moon 
  10. Down 
  11. Lower