210525 Heavymetal No Bannerannonse Kg2022 80x500px

George Tsalikis "Return To Power"

av arni sørlie

George Tsalikis 21Selskap: Pure Steel Records

Release: 26.03.21

Powerisert US-metal med stikk fra Europa.

George Tsalikis er kanskje kjent for deg i forbindelse med når han drev mikrofonaktiviteter på 90-tallet med Gothic Knighst og Zandelle? I 2016 slapp han sitt første soloalbum The Sacrifice, og nå er Return to Power ute. George trakterer ikke bare hals, men også gitar, bass og tangenter. Med seg på trommer har han Joe Jufo Cardillo.

George Tsalikis@Facebook

Power- og US-metal er sjeldent fornøyelig lytting hvis vokalen er under pari, og motsatt hvis skikkelig solid. George havner i gruppen av de som virkelig kan synge sjangeren, og med en stemme som innehar identitet. Selv om noen av låtene kanskje er litt tafatte i konstruksjon, og litt kjedelige, greier han å servere sine strofer på en så bra og spennende måte at man lar dem snurre ferdig selv etter flere runder. Når det er sagt er det langt flere låter med feel av genuint fet metal, og variasjoner mange band mangler.

Typisk begynner platen med en letthørlig sprinter, Live to Ride, og her kommer Europa med på laget i form av at jeg ikke hadde vært overgitt om Helloween hadde sluppet den ca. 1990. Den samme tanken slår meg faktisk enda mer på Master of the Sky (Hvis man bygger litt med sangtitlene der, har man jo faktisk litt Helloween).

George har heldigvis ikke bare behov for sprint og high pitch power vokal, men også en del mid-tempo som driver skikkelig tøft, til ultramelodiøse ballade temaer der han viser at spekteret er stort både når det kommer til stemme og på komposisjon. Litt av alt får man på flere låter, men sjekk for eksempel The Chase og The Dragon has Fallen. 

Det er imponerende kvalitet over låtene, spillingen, og for ente gang….FOR EN VOKALIST. Lyden er mer enn kledelig, og skrur man opp blir det bare tøffere og tøffere. Veldig forseggjort, og liker man US-stilen, og den gamle poweren blandet med litt tradisjonell heavy, da vil jeg tro dette må være et friskt pust i spilleren. Helt klart et album man setter langt framme i samlingen!!

9/10

Tracklist:  

  1. Live To Ride
  2. The Chase
  3. Dehumanized
  4. Burden Of Proof
  5. Together We Rise
  6. Stand My Ground
  7. In Memory
  8. The Demon Barber
  9. Master Of The Sky
  10. The Dragon Has Fallen