Merch Hmno 500x80 Punkter

Blood Red Throne "Fit To Kill"

av steinar selstø

Brt 19Selskap: Mighty Music

Release: 13.09.19

Når nytt album fra Blood Red Throne dukker opp, er det bare å hente fram øvre del av skalaen mens nakkemusklene får kjørt seg.

Blood Red Throne@www

Det er på en og samme tid både lett og vanskelig å skrive noe om sørlendingene. Lett fordi det alltid er kvalitet. Jeg har aldri hørt bandet dårlig. Vanskelig fordi det aldri er de store endringene å spore. Bandet har sin stil, og der er man trygt plassert hver gang. Jo da, det dukker opp nye låter og små endringer, selvsagt, men de er stort sett marginale. Sagt med andre ord, liker man det Blood Red Throne har gjort tidligere, er dette hundre prosent trygt å handle inn. (Ja, handle inn ...).

Det slo meg i Requiem Mass, og det har jo slått meg før også, at gitarsoloene er utrolig viktige for totalen. De er elementet som tilfører litt egenart kontra andre brutale death metal-band. De er også særdeles flotte på sitt beste, og muligens er soloen i nevnte låt den beste bandet har levert? Jeg klarer ikke å være sikker på påstanden uten å gå gjennom hele diskografien, men at nevnte solo er svært flott, er det null tvil om. Krydderet er essensielt og funker utmerket.

Ellers?

Jo, gutta trøkker til, slik de alltid gjør. Det er bra med fete riff her, blant annet hovedriffet i Killing Machine Pt. 2. Vokalen er kjellerdyp og leveres med attityde, akkurat slik Bolt gjør det live også. I tillegg benyttes en skrikende variant, sånn for variasjonens skyld. Selvfølgelig låter det tight og tungt og ytterst solid av hele bandet. Det finnes ikke direkte svakheter her, med mindre man anser manglende innovasjon som et minus. Jeg gjør ikke det. Er låtene gode, er det nok. Og det er de, alle som en. Tempoet er variert og spennvidden god.

Helt opp til de aller øverste karakterene når man likevel ikke, uten at det er så enkelt å peke på hvorfor. Følelsen av å lytte til uvirkelig god metal, slik jeg får av Cannibal Corpse på sitt beste, og ikke minst det Death gjør, er ikke helt der. Dermed, bare åtte av ti poeng.

8/10

Tracklist:

  1. Requiem Mass
  2. Bloodity
  3. Killing Machine Pt. 2
  4. WhoreZone
  5. Skyggemannen
  6. InStructed InSanity
  7. Movement of the Parasites
  8. Deal It or Die
  9. End