Tonsofrock-2024-heavymetalno-500x80

Adligate "New Blood Old Chapter"

av yngve

14436Selskap: Private/PURE STEEL 

Release: 30.04.15

Herlig, presseskriv på tysk, da stiller man blankt.

Jeg var en gang ganske habil i tysk, men det meste har gått i glemmeboka. Når jeg så får presentert en presseskriv forfattet på tysk, er det egentlig et fett, for jeg pleier som oftest å sjekke musikken først uansett. Det betyr å slenge seg i sofaen og fyre igang, og la bandet vise seg fram uavhengig av hva promoteksten ønsker å dytte på meg, noe som i mange tilfeller er villedende uansett.

Det er en bra produksjon, selv om det er litt uvant, miksen favoriserer trommene, og man tenker litt annerledes her enn mange andre band. Det er et åpent landskap, og selv om gitarene er ganske rocka, er de ørlite tilbake i lydbildet, og gjør at bandets sound blir litt, vel, annerledes. Et par spor har hint av White Zombie, noe minner litt om de rolige greiene til Alice In Chains, noe er litt kjedelig, noe svinger bra. Ujevnt, men etter litt tid med bandet går det greit å holde seg fast. 

Musikken er ikke så lett å forklare, det er en form for tung rock med innslag av grunge og en litt sår bruk av dynamikk. Det er hva jeg hører. 

Helt grei utgivelse, uvanlig musikk idag, og en skive som lider bittelitt under produksjonen. Men, det er som nevnt et bra lydbilde, bare med et lite behov for noe....mer, større, kraftigere, som kunne ha backet opp låtene bedre.

6/10 (svak)

Tracklist:

  1. Intro
  2. Mountain
  3. Sweet Revenge
  4. Mother Of Lies
  5. Pussyeater
  6. Kill The Moon
  7. ADHS
  8. Big Balls