Karmøygeddon 24

The Black Locust Project "Ethereal Plague"

av yngve

The Black Locust Project 20Selskap: Funeral Hymns

Release: Oktober 20

Denne kassetten er for mørkerockerne der ute.

The Black Locust Project@Facebook

Bestill kassetten HER .

Den nye låten, Ethereal Plague, er tapens beste, og med tanke på at det eldre sitter godt innenfor sjangerens rammer, på tilhørighet og kvalitet, ser man kanskje et tegn til at det vil komme ytterligere materiale? Sjekk intervjuet HER for litt info rundt bandet og utgivelsen.

Jeg merket jo en tydelig forskjell på demolåten fra 2005, Hindenburg, som var mer sedat og monoton, til de mer åpne og hakket hardere på 2012-demoen. Produksjonen på begge er bra, men forskjellig. 

Kristian fortalte meg at noen hadde beskrevet de som "...en blanding av 90-talls At The Gates og Red Harvest med post-punkvokal." Jeg vet ikke, jeg hører nok mer av den eldre mørkerocken enn det trommeslager Hein gjør, men det er nok mer et fundament. Vi snakker jo om Hein som trommet i Theater Of Tragedy, og Kristian fra The Crest. Vestlandet var jo makabert store og viktige for gothmetallen i sin tid, og det har nok satt spor. 

"...gothic/progressive/thrash metal style emphasizes melody and atmosphere and occasionally steps into doom and death metal territory."

Favoritt blant demolåtene ble nok Gallows, den er mørk, litt avantgard, og trekker inn litt nyere Tiamat og Depressive Age. Et band jeg virkelig likte, og liker, er Born Of Bliss, et band som har enkelte likheter med Black Locust, men litt mykere. Det er et sykt bra album, sjekk HER .

Jeg likte dette. Jeg har hørt tapen en del, og snudde den ofte uten store problemer. karakteren er kanskje litt over det jeg originalt hadde tenkt, men det er vel verdt å hanke inn en kopi. Det jeg likte best var hvor fett thrasha og svensk riffingen var på Etheral-låten, og hvordan trommene drev det hele så fett. Det hadde vært spennende å hørt dette live, med fullt band.

7,5/10

Tracklist:

Side A

  1. Ethereal Plague
  2. Hindenburg (Demo 2005)
  3. Funeral Pyre (Demo 2012)

Side B:

  1. Gallows (Demo 2012)
  2. Wounded Sky (Demo 2012)
  3. We Remain Strangers (Demo 2012)