Rockman Hm 2024 500x80

Uncanny "Shroomsday"

av yngve

Uncanny 24Selskap: Overhead Productions/Nordic Mission

Release: 19.04.24

Trioen er variert, instrumental progressiv og spennende.

Uncanny@Facebook

Skiva vi sitter med her begynte sin reise tilbake i 2020, og i senter av alt forteller bandet følgende i sitt presseskriv at det hele består av: 

"At the center of this 8 track album, is the larger-than-life baritone guitar and an angelic/demonic lead guitar emulsified by a Meshuggah-loving worship drummer."

Det er drømmende, litt røft i kantene av og til, lekende, spennende, ikke veldig metal, men det er metalliske biter her og der, og stort sett likte jeg turen veldig godt. Om du vil sjekke ut det hardere aspektet, trykker du på Circadian Rhythm, der de virkelig leker seg med de tøffere gøtta i nabolaget. Men samtidig er det partier langs hele ruta på skiva som smaker litt Landberk av nyere dato (hør på Noobjax), og da skjønner du at det er et band som flyter og drar på, som leker seg med kontraster mer enn å lage trendy mainstream musikk. 

Det kule er at dette er uten noe som helst hjelpemidler, ingen triggere eller samplinger, bare ren musikalsk galskap i kombinasjon med flørtende og behagelige krydderier. 

Du skal like slik instrumental, progressiv, rå rock med metalinstikk, for et helt album med dette har behov for en lytter som henger med. Det falt greit i smak her, dette er veldig kult, jeg likte det godt. Og så er det kult å se hva et band, en trio, kan skape med litt andre løsninger, både på instrumentvalg og sammensetning av musikere. Instrumental musikk er veldig vanskelig å sy sammen og tiltale meg ihvertfall. Her savnet jeg vokal og samtidig ikke, så de har definitivt klart noe.

"...both beautiful and ugly, awesome and awful, familiar yet unfamiliar all at the same time."

Der har du bandets oppsummering, og slik jeg er når dette skrives, ligger jeg og vaker på en sterk syver. Hvordan levetiden på skiva er vet jeg jo ikke nå, men jeg har hørt greit gjennom denne i tiden filene har ligget her. Jeg har vært litt umotivert til å jobbe med filer i den siste tiden, men Uncannys musikk har fungert helt i grenselandet til å være bakgrunnsmusikk mens jeg har gjort andre oppgaver i Heavymetal.no-universet. De forlanger å bli hørt, så du får sjeldent gjort stort. De funker både som kompanjong til andre oppgaver og som hovedfokus. 

7,5/10

Tracklist:

  1. Uncut
  2. Noobjax
  3. Circadian Rhythm
  4. Music For The Faint Hearted
  5. Shroomsday
  6. Pseudade
  7. 5 Mile
  8. At Least We Didn’t Try